EuroBelgrade Intervju: Kristina Aleksandrova

Međunarodni studentski turnir EuroBelgrade 2011 počeo je 14. oktobra, utakimicama u odbojci, košarci, futsalu i vaterpolu.

Turnir je trajao tri dana. Sva sportska nadmetanja odigravala su se u kompleksu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, osim vaterpolo turnira koji je održan u CFK Vračar, a finalni deo na Tašmajdanu. Uzevši u obzir da je ovo prva godina FON-ovog turnira EuroBelgrade – 550 učesnika, od toga 270 iz inostranstva, veliki je uspeh!

 Iz Sofije nam je, na prvi EuroBelgrade, došla dvadesettrogodišnja Kristina Aleksandrova. Ova simpatična Bugarka predstavljala je svoju zemlju i fakultet u futsalu. Studira španski jezik na Univerzitetu u Sofiji, a radi i kao sportski novinar.

Kako si saznala za ovaj turnir?

Naš trener je saznao za EuroBelgrade preko interneta.

Koji je razlog vaše prijave na EuroBelgrade?

Želele smo da otputujemo negde, zabavimo se, igramo futsal, upoznamo nove ljude i Beograd.

Da li ste se spremale za ovaj turnir?

Mi nismo profesionalni igrači. Imamo treninge dva puta nedeljno, pa smo se spremale u okviru tih, regularnih treninga. Ma, mi smo previše dobre, nama ne treba trening (smeh). Šalim se, naravno.

Koje su tvoje ambicije?

Ja samo želim da učinim svoj život dobrim, da naučim što više i radim posao koji volim.

Ko su tvoji uzori?

Mislim da treba da prepoznaš dobre kvalitete u drugima i da se trudiš da te kvailtete ostvariš kod sebe. Ne treba da budemo kao neko drugi, već da budemo svoji, sa osobinama dobrih ljudi.

Kako uspevaš da uskladiš svoje treninge sa fakultetom?

Teško. Imamo dosta predavanja i nekad moramo da ih propustimo zbog treninga, a radim i kao sportski novinar, pa mi to još više otežava stvari.

Opiši svoj prosečan studentski dan.

Kao što rekoh radim i kao sportski novinar, tako da sam više student u pauzama. Trudim se da idem na fakultet što češće, da budem u toku i spremim ispite na vreme. Nisam baš odličan student, ali dajem sve od sebe, zaista.

Jeste učestvovali na nekim turnirima pre EuroBelgrade-a?

Jesmo, bili smo u Turskoj 2008.godine. Igrale smo futsal na plaži. Dva puta smo bile u Italiji na EuroMilano turniru. 

Kakvi su uslovi za studiranje u vašoj zemlji?

Dobri su. Univerzitet u Sofiji je najbolji u Bugarskoj. Imaju dobre profesore. Moramo da učimo dosta, ali to je dobro za nas i zato smo tamo.

Da li možeš da napraviš paralelu  između ovog turnira i ostalih na kojima si bila?

Da, naravno, to inače radimo kada odemo na neki turnir, poredimo ga sa ostalim na kojim smo bili. EuroBelgrade je bolji od drugih, domaćini više vode računa o nama. Čula sam da je ovo prvi put da se organizuje EuroBelgrade, ali bez obzira na to, turnir je odličan. Želela bih da čestitam organizatorima na turniru, posebno na tramvaj žurci, koja je bila sjajna. Dvoumili smo se između dva turnira i drago mi je da smo se ipak odlučili za ovaj, jer mislim da je bolji.

Tvoje impresije o turniru i Beogradu.

Turnir je odličan i nadam se da će se organizovati opet. Beograd nismo stigle da vidimo zbog utakmica, ali mogu da kažem da su Srbi sjajni. Ne znam da li je to zbog toga što su naše zemlje blizu, ali jako smo slični. Ljudi su ovde vrlo ljubazni. Naš ataše je divan. Vodio je računa o nama sve vreme. Šta god nam je trebalo, on je bio tu da nam pomogne.

Navedi neke od srpskih sportista.

Izdvojila bih Branislava Ivanovića, jer sam veliki fan Čelzija.

Da li bi preporučila ovaj turnir svojim prijateljima?

Sigurno, sigurno! Nadam se da će sledeće godine biti još bolji i zabavniji. Mi ćemo doći ponovo u to sam ubeđena!

Najbolja uspomena sa turnira?

Ne znam da li mogu da izaberem samo jednu stvar, zato što mi je ceo turnir bio fenomenalan. Ne želim da odem!!!

 

Aleksandra Vasić

{gallery}Kristina_Aleksandrova{/gallery}

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *