Vodič za mesec april

 

Seminari i konferencije

Soft Skills Academy

Soft Skills Academy je besplatni seminar ličnih i profesionalnih veština, kao što su prezentacione i komunikacione veštine, poslovna komunikacija, rad u timu, vremensko planiranje, vođenje projekata, rešavanje konflikata, razvijanje liderskih veština itd. Prijave za Akademiju su otvorene od 26. marta do 8. aprila 2012. godine, a sam seminar se održava od 17. do 21. aprila 2012. godine u prostorijama Privredne komore Srbije i Računskog centra pri Elektrotehničkom fakultetu. Ako si među 50 najboljih kandidata, dobićeš priliku da proširiš mrežu kontakata i priđeš uspešnoj karijeri za još par koraka. O seminaru se možete više informisati preko sledećeg linka: http://www.softskillsacademy.rs/

E-mportant

E-mportant je projekat koji se bavi preduzetništvom, pripremom i edukacijom mladih o započinjanju sopstvenog biznisa u Srbiji. Predavači na projektu su iz oblasti preduzetništva, kao i stručni savetnici u ovim oblastima, uspešni preduzetnici koji vode svoja poslovanja, asistenti Fakulteta organizacionih nauka, kao i državne institucije i nevladine organizacije koje se bave ovom temom. Svečano otvaranje će se održati 6. aprila na Fakultetu organizacionih nauka. Biće održano uvodno predavanje, otvoreno za sve zainteresovane studente. Sam projekat se realizuje u periodu od 9. do 12. aprila u prostorijama Opštine Vračar. Link sa informacijama je sledeći:

http://www.aiesec.org.rs/e-mportant/

Humanitarne žurke

Klub Danguba

Sledeće nedelje u klubu Danguba održava se veliki humanitarni koncert za Nikolu, dečka koji je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Dobra žurka, sa još boljim povodom. Sviraju Odium, Urban puls, Viva Vox Choir i mnogi drugi. Nešto više o tome možete pronaći na navedenom linku:

http://www.nadlanu.com/pocetna/vodic/nocni-zivot.a-133707.485.html

Klub Vanila

FON-ov centar za razvoj karijere u sklopu „FONklama 2012“ organizuje humanitarnu žurku u klubu Vanila 8. aprila 2012. godine. Sva sredstva koja se prikupe ovim povodom biće uplaćena za Bitku za bebe. Više informacija možete pronaći na linku: http://www.facebook.com/events/379793332055035/

Filmovi – Premijere

“Melanholija” 12. april – Cineplexx 

Evropska filmska akademija proglasila je za najbolji film 2011. godine “Melanholiju” danskog reditelja Larsa fon Trira. Ako želite da proverite zašto, kod nas će se ova drama premijerno prikazati 12.aprila, u bioskopu Cineplexx (Delta City). Trejler filma možete pogledati na ovde:

 


Predstave – Premijere

“Holivud” 10. april u 20h – Malo pozorište „Duško Radović“

U utorak, 10. aprila od 20h, u Malom pozorištu “Duško Radović” (Goce Delčeva 1) biće izvedena predstava “Holivud”, dvanaesta premijera Studio Centra. Istinita priča o poznatom holivudskom scenaristi koji zapada u profesionalnu i životnu krizu, kadaiznenada sa svoje terase ugleda brutalno ubistvo koje će pokušati da pretvori u svoj sledeći filmski hit. ”Holivud” je surova priča o tome šta se sve radi u Holivudu zbog uspeha.

http://www.danubeogradu.rs/2012/03/premijera-predstave-holivud/

“Sumnjivo lice” 9. april – Jugoslovensko dramsko pozorište

Predstava “Sumnjivo lice”,  u režiji Jagoša Markovića, a po komadu Branislava Nušića, premijerno će biti izvedena na sceni “Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta u ponedeljak 9. aprila.

http://www.nadlanu.com/pocetna/info/vesti/Sumnjivo-lice-u-JDP-u-9-aprila.a-134142.297.html

Festivali

Beogradski festival igre

U toku je deveti Beogradski festival igre. Dolazak istaknutih baletskih i savremenih plesnih kompanija, poznatih koreografa i aktuelnih produkcija svake godine okuplja sve brojniju publiku. Ukoliko imate želju da im se pridružite, pogledajte program na linku: http://www.belgradedancefestival.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *