Kako besplatno naučiti strani jezik?

Bilo da želite da naučite engleski, španski, francuski, portugalski, japanski, kineski, italijanski jezik – shvatate poentu – lepo je imati i besplatnu pomoć u tom polju. Na našu sreću, na internetu postoji mnogo sajtova koja nam upravo takvu pomoć i pružaju. A za početak vam predstavljamo 75 takvih sajtova. Bacite se na učenje.

1. 101Languages.net  – Naučite osnove kao što su vokali, konsonanti, fraze i proširite svoj vokabular u jezicima kao što su arapski, bambarski (maternji jezik ljudi koji žive u afričkoj državi Mali), cebuano jezik (jezik koji je dosta rasprostranjen na Filipinima), estonski, islandski, latvijski i srpski.

2. 123TeachMe.com  – 123TeachMe nudi besplatne materijale za učenje, uključujući i igrice, kvizove, građenje vokabulara, audio fajlove za lakše učenje i još puno toga, kako za odrasle tako i za decu.

3. About.com  – About.com vam nudi dosta besplatnih sajtova za one koji žele da usavrše svoj francuski, španski ili engleski.

4. AKTub.com  – Ovaj sajt nudi besplatni tutorijal za pisanje arapskim pismom uz dosta zanimljivih dodataka.

5. Apples4theTeacher.com   Besplatne lekcije iz raznih stranih jezika, kao i američki jezik znakova za decu.

6. AskOxford.com  – Dobar sajt za učenje francuskog, nemačkog i španskog jezika. Sajt nudi zanimljiva vežbanja, primere iz rečnika i još puno toga.

7. BabelNation.com  – Besplatni časovi iz španskog, nemačkog, francuskog, italijanskog i portugalskog.

8. BBC.co.uk  – BBC vam nudi besplatne audio i video lekcije iz francuskog, nemačkog, španskog, grčkog, kineskog i još puno jezika. Ovde takođe možete naći i lekcije za početnike.

9. BellEnglish.com  – Sajt sa besplatnom registracijom za učenje sa zanimljivostima i igricama.

10. Byki.com  – Byki vam omogućava download besplatnog softvera koji sadrži lekcije za preko 70 jezika.

11. Chinese-Outpost.com  – Uzimajte časove kineskog, nađite tutorijale i koristite rečnike da bi poboljšali znanje iz ovog jezika.

12. DigitalDialects.com  – DigitalDialects vam nudi zanimljive igrice koje olakšavaju učenje skoro 60 jezika.

13. Edufind.com  – Odličan izvor za besplatan pristup lekcijama iz stranih jezika, koristan softver, blogovi o jezicima, kao i onlajn testovi za proveru znanja. Mi vam ovde ostavljamo i direktan link za video lekcije à http://edufind.com/learn_with_videos.php

14. EFLWorksheets.com  – Ukoliko želite da proverite vaše znanje engleskog, ovaj sajt vam može pomoći u tome. EFLWorksheets vam nudi veliki izbor testova i raznih vežbi iz pomenutog jezika.

15. EffectiveLanguageLearning.com  – Mnogo besplatnih jezičkih lekcija za kineski, francuski, nemački, italijanski i španski.

16. eLanguage.com  – Ovaj sajt nije u potpunosti besplatan, ali nudi nekoliko stvari kao što su dobri vodiči kroz gramatiku.

17. eLanguageSchool.net  – Odličan sajt sa velikim brojem lekcija iz jezika kao što su holandski, francuski, japanski, ruski, španski, korejski i nemački.

18. EnglishBanana.com    Dosta igrica, kvizova i dodatnih linkova za lakše učenje engleskog jezika.

19. Engoi.com  – Besplatna vežbanja, igrice i instrukcije kako najefektivnije da proširite vaš vokabular.

20. ESLGold.com  – ESLGold.com vam pomaže u vežbanju engleskog jezika uz pomoć njihovih stranica posvećenim vokabularu, vežbanjima, primerima, a čak možete i upoznati nekoga sa kim možete provežbati engleski uz pomoć skajpa. Ova opcija vam najviše može pomoći oko usmenog ispita ili čak neke prezentacije na engleskom jeziku.

21. ESLMonkeys.com    Veoma korisno za one kojima je engleski drugi jezik, uključuje besplatne lekcije, knjige, klipove, kvizove i interaktivne programe.

22. ExamEnglish.com  – Svoj engleski jezik možete testirati ovde, pogotovo ako pripremate neke od sledećih testova: IELTS, TOEFL, CPE, CAE, FCE ili PET.

23. Fonetiks.org  – Za sve vas koji imate problema u izgovoru određenih reči, ovo je mesto za vas. Birajte između britanskog i američkog izgovora engleskog jezika, a uz to vežbajte i italijanski i mnoge druge jezike.

24. Forvo.com  – Još jedan sajt vezan za izgovor, izgovarajte reči kao i domoroci.

25. FreeLang.net  – Iskoristite ponudu besplatnih rečnika, prevoda i drugih korisnih stvarčica koje vam mogu pomoći u izgovoru brojnih jezika.

26. FreeLanguage.org  – Ovaj sajt vam nudi niz klipova, pisanih tutorijala i raznih drugih stvari koje vam olakšavaju učenje preko 30 jezika, uključujući luksemburški, mandarinski (to je grupa povezanih kineskih dijalekata koji se govore širom severne i jugozapadne Kine), tagaloški (ovaj jezik je pored malajskog zvanični jezik na Filipinima) i svahili (jezik koji se govori Istočnoj Africi).

27. Goethe-Verlag.com  – Besplatni testovi za proveru znanja za jezike kao što su estonski, poljski, ruski, srpski, švedski, češki, hrvatski, turski, arapski i holandski.

28. Google Language Tools  – Ovde ne možete naći lekcije vezane za učenje određenih jezika, ali možete pronaći (ponekad) koristan program za prevod.

29. GuidetoJapanese.com  – Osnovni vodiči koji vam olakšavaju učenje gramatike japanskog jezika.

30. 1-Language.com  – Besplatan pristup raznim materijalima koji vam pomažu u usavršavanju (i učenju za početnike) engleskog jezika uz pomoć igrica, lekcija i biblioteke.

31. ILUSS.it  – Nudi vam pristup besplatnim lekcijama za samostalno učenje italijanskog jezika.

32. InternetPolyglot.com  – Slajd šou tutorijala, lekcije uz pomoć slika i zvukova, prevod kao i igrice za pomoć u učenju stranih jezika.

33. iTalki.com  – Nudi vam pristup profesorima jezika, pristup grupi učenja i besplatne lekcije za razne jezike poput engleskog, kineskog, francuskog, španskog, arapskog, ruskog i hindi (indoevropski jezik koji se govori u Indiji).

34. JapaneseLinks.net  – Lista besplatnih sajtova za učenje japanskog jezika.

35. Languageguide.org  – Ovaj sajt vam nudi učenje elementarnih stvari kao što su brojevi, vreme, pozdravljanja i sl.

36. Language-Learning-Advisor.com   Ovaj vodič vam nudi pristup lekcijama brojnih jezika, kao i pristup knjigama, filmovima, muzici, pomoći pri učenju i još mnogo toga.

37. LanguageLearningLibrary.org  – Ovde možete pronaći pomoć u gramatici, čestim frazama, brojevima, vremenu i dosta toga u raznim jezicima.

38. LanguagesHome.com  – Želite li da naučite indijski jezik? Ako je vaš odgovor da, ovo je pravo mesto za vas.

39. LearnEnglish.org.uk  – Odličan sajt za učenje engleskog jezika, kako za odrasle, tako i za decu. Ne propustite priliku da naučite engleski jezik uz pomoć zanimljivih igara.

40. Learn-Korean.net  – Naučite korejski jezik uz pomoć besplatnih lekcija koje vam mogu pomoći u izgovoru i pisanju pomenutog jezika.

41. LearningThai.com  – Veliki broj besplatnih lekcija i dodatnih izvora koja vam pomažu u učenju tajlandskog jezika.

42. LingQ.com  – LingQ.com vam nudi besplatan pristup download-u, vokabularu, besplatnom tutoru kao i “zajednici”. Morate se registrovati za pristup (registracija je naravno besplatna).

43. Linguanaut.com  – Iskoristite sajt za besplatne klipove, fraze, alfabet za preko 50 jezika.

44. LiveandLearnLanguages.com  – Audio lekcije, obične lekcije, rečnici i još mnogo toga vam je dostupno za veliki broj jezika.

45. LiveMocha.com  – Ovaj sajt vam nudi lekcije iz 30-ak jezika (preko 160 lekcija za svaki jezik), korisne savete, itd.

46. MangoLanguages.com   Mango je koristan sajt koji vam nudi veštine govorenja 12 jezika.

47. MultilingualBooks.com  – Omogućen vam je pristup velikom broju lekcija za jezike poput ruskog, arapskog, holandskog, korejskog, portugalskog i dari (to je ustvari persijski jezik, s tim što se dari koristi u Avganistanu i najčešće ga možete videti u zvaničnim dokumentima).

48. MyHappyPlanet.com  – Ovaj sajt spaja ljude i dozvoljava im da šalju i primaju poruke kako bi što bolje naučili strani jezik uz pomoć domorodaca.

49. MyLanguageExchange.com  – Nađite partnera u ovoj onlajn zajednici koji vam može pomoći u usavršavanju stranog jezika dok istovremeno on/ona uči vaš jezik.

50. NativLang.com  – Naučite da pišete i čitate engleski, grčki, portugalski, francuski, španski, latinski, itd.

51. Omniglot.com  – Besplatan sajt koji vam nudi pomoć oko gramatike, izgovora, vokabulara, fraza, pisanja i još puno toga.

52. OnlineFreeSpanish.com  – Besplatne igrice, muzika, aktivnosti i lekcije koje olakšavaju učenje španskog jezika.

53. OpenCulture.com  – Ovaj sajt sadrži lekcije koje možete besplatno skinuti na vaš mp3 plejer. Sadrži lekcije za preko 30 jezika.

54. Parlo.com  – Ovaj sajt nije potpuno besplatan, ali vam potpuno besplatno nudi jednu ili dve lekcije mesečno.

55. Phrasebase.com  – Besplatan sajt koji vam nudi upoznavanje sa ljudima iz kraja sveta gde vam je omogućena opcija da jedni drugima dajete lekcije iz vašeg jezika.

56. Single-Serving.com  – Naučite najosnovnije fraze i reči koje vam pomažu u putovanju, odštampajte ih ili jednostavno snimite na vaš mp3 plejer i nosite svuda sa sobom.

57. SinoSplice.com  – Ovaj sajt vas uči mandarinski i nudi vam tačan izgovor, listu vokabulara i još puno toga.

58. SpanishPrograms.com  – Ostvarite pristup brojnim besplatnim lekcijama iz španskog jezika.

59. SpanishUnlimited.com  – Naučite španski, a zatim i testirajte svoj nivo znanja sa brojnim testovima.

60. SpeakOz.com  – Naučite engleski jezik kroz brojne klipove, rečnike, članke, kao i putem brojnih elektronskih verzija knjiga.

61. StudySpanish.com  – Besplatni tutorijali za španski jezik koji vam pomažu u usavršavanju vokabulara, gramatike, izgovora i glagola. Sajt vam takođe nudi pristup i vodiču za putovanja, kao i nekim običajima vezanih za zemlju koju posećujete.

62. TalkEnglish.com  – TalkEnglish vam pomaže u razvijanju govornog jezika za vaš posao, put ili intervju.

63. TextKit.com   Naučite starogrčki i latinski uz pomoć ovog sajta.

64. Transcon.info  – Uz pomoć audio snimaka i brojnih lekcija naučite fraze koje se trenutno koriste u Africi, Iraku i drugim zemljama.

65. Transparent.com  – Transparent vam nudi besplatan program za skidanje, brojne novinske članke, igrice i onlajn zajednicu kojoj se možete besplatno pridružiti.

66. UniLang.org  – UniLang vam nudi besplatne lekcije, video/audio lekcije, priče, igrice i dosta vežbanja.

67. UniversitiesandColleges.org   Veliki broj besplatnih lekcija, aplikacija za vaš iPhone i iPod i mnogo toga vam je dostupno na ovom sajtu.

68. VerbaLearn.com  – VerbaLearn pomaže u usavršavanju engleskog vokabulara.

69. VistaWide.com  – Besplatni onlajn rečnici, prevodi, lekcije i aplikacije za one koje zanima učenje brojnih stranih jezika.

70. Vocabulary.co.il  – Zabavne igrice i aktivnosti koji vam pomažu u proširenju vašeg engleskog vokabulara.

71. Vocabulix.com  – Preko 90 lekcija vezanih za vokabular, kao i mogućnost da sami napravite lekcije koje drugima mogu olakšati učenje vašeg maternjeg jezika.

72. WebGerman.com   Pristup besplatnoj televiziji, kao i rečnicima i mnogim korisnim stvarima koje vam olakšavaju učenje jezika.

73. WomenLearnThai.com   Lekcije za učenje tajlandskog jezika, kao i druga korisna pomagala za učenje ovog jezika.

74. Word2Word.com   Word2Word.com je besplatan sajt koji vam nudi pristup brojnim lekcijama. Ove lekcije vam mogu olakšati učenje preko 115 jezika.

75. World-English.org  – Sajt koji vam omogućava učenje engleskog jezika, nudi vam zanimljive činjenice, igrice, lekcije iz vokabulara, sleng i još mnogo toga.

 

 

8 Comments

  1. odlicno!!! Ma kakviii viseee nego odliicnooo!

  2. Zaista vam havala na trudu. Što se tiče učenja stranog jezika, za one koji već znaju engleski, najbolji je BBC-jev sajt. Tamo trenutno učim španski, a zatim nameravam i italijanski.

  3. Postoji jos jedan odlican i potpuno besplatan program: DUOLINGO (enlgeski, francuski, spanski, italijanski, nemacki, portugalski), jedino sto je potrebno poznavanje engleskog, jer jos uvek nemaju opciju za srpski jezik. Preporucujem!

  4. Sjajno! Hvala za ovo! Mozda cu i ja u svet kad naucim jezike!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *