Emanuele Introzzi

Kako si saznao za ovaj turnir?

Pozvali su me prijatelji. Javili su mi da idu u Beograd na turnir i pitali me da li želim da im se pridržim i predstavljam univerzitet. Naravno, pristao sam i evo me ovde.

Koji je razlog tvoje prijave na EuroBelgrade?

Vaterpolom se bavim profesionalno, treniram od svoje jedanaeste godine. Volim da igram sa ekipama iz drugih zemalja, da upoznajem nove gradove, ljude, doživim neka nova iskustva, a ovaj turnir mi je bio idealna prilika da ostvarim sve to. Takođe, Srbija je poznata kao zemlja sa dobrim vaterpolom i hteo sam da odmerimo snage sa jednom ekipom iz Srbije.

Koje su tvoje ambicije?

Želeo bih da igram u reprezentaciji. To mi je oduvek bio san. Studiram na Politehničkom fakultetu, ali vaterpolo mi je, ipak, na prvom mestu.

Opiši svoj prosečan studentski dan.

Uglavnom ujutro idem na predavanja. Kada se vratim kući malo učim i onda idem na bazen. Nekada, pred trening, odem u teretanu, zavisno od toga koliko sam odmoran.

Ko su tvoji uzori?

Stefano Tempesti. On je golman naše reprezentacije, a ja takođe igram na poziciji golmana.

Da li si učestvovao na nekim studentskim turnirima pre EuroBelgrade-a?

Nisam, ovo mi je prvi turnir tog tipa, ali siguran sam da će ih biti dosta.

Kakvi su uslovi za studiranje u vašoj zemlji?

Dobri su. Uvek može bolje, ali ne žalim se.

Tvoje impresije o turniru i Beogradu.

Mnogo mi se sviđa Beograd. Cela organizacija turnira je bila odlična, nije bilo nikakvih problema! Mojim prijateljima se takođe mnogo sviđa ceo turnir. Nisam mogao da ne primetim koliko lepih devojaka ima ovde.

Navedi neke od srpskih sportista.

Znam dosta vaterpolo igrača poput Vladimira Vujasinovića, Prlainovića, ali takođe znam i za najpoznatijeg tenisera Đokovića.

Da li bi preporučio ovaj turnir svojim prijateljima?

Naravno, svima bih preporučio. Ako nisu sportisti, neka bar dođu da vide Beograd, a sportisti da ne propuste ovakav turnir, jer je zaista organizovan na najvišem nivou.

Najbolja uspomena sa turnira?

Ceo turnir je jedna mnogo lepa uspomena, ne bih ništa izdvajao.

Aleksandra Vasić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *