Rajf&ŠLUS!

Kao što je već napisano, spojio nas je posao, odlično smo se „uklopile”, sličnih smo karaktera i godina. Na samom startu našeg poznanstva nismo ni slutile da ćemo 2009. godine uploviti u priču zvanu Rajf&ŠLUS!. Priču o ručno izrađenom nakitu, koja danas predstavlja sastavni deo nas, u toj meri da se ponekad pitamo „a šta je uopšte bilo pre ovoga?”.

Sve je, kao što obično i biva, počelo sasvim slučajno, na najmanje očekivanom mestu, u našoj kancelariji, dok smo komentarisale neku traku za kosu, koja je bila preskupa, a povrh svega i loše napravljena. Dijana, koja se od malena zanimala za ručni rad, pletenje i štrikanje, daje predlog da počnemo da pravimo rajfove. Došle smo na ideju da kao osnovu svake kreacije koristimo rajsferšlus, budući da nam se učinio kao izuzetno atraktivan materijal, slabo korišćen u izradi nakita, a sa toliko mogućnosti za kombinovanje sa ostalim materijalima. Već sutradan je svaka na posao donela po jedan cvet. To su prvi momenti naše Rajf&ŠLUS! avanture, kojih se danas jako rado sećamo.

Nakon toga, sve počinje da se zahuktava, otvaramo našu Rajf&ŠLUS! fan stranicu na Facebook-u. Prijavljujemo se na našu prvu “Modu za poneti”, prolazimo konkurs i u tom momentu imamo osećaj kao da smo osvojile najprestižniju nagradu, skačemo po kancelariji od sreće i sa velikom euforijom počinjemo pripremu komada koje ćemo izložiti.

Danas je cela priča mnogo ozbiljnija, asortiman je proširen, pa tako pored rajfova pravimo i prstenje, broševe, minđuše i ogrlice. U izradi koristimo, pored rajsferšlusa, koji je osnova svakog komada, poludrago kamenje najrazličitijih boja i oblika, kristale, staklene perle i sve ostale detalje koji doprinose kvalitetu finalnog proizvoda. Imamo svoj sajt www.rajf-slus.com, a sa vremenom, u priču se uključuju i neki dragi, talentovani ljudi, fotografi Milena Goševski i Marko Mladenović, koji svojim trudom i idejama doprinose boljoj prezentaciji našeg brenda i mi smo im neizmerno zahvalne na tome. Takođe, trudimo se da i naše kreacije budu sve lepše, zanimljivljije i što originalnije. To podrazumeva ručnu izradu svakog komada, prišivanje svih šarenih delića i sate rada utkane u nakit koji nosi etiketu Rajf&ŠLUS!.  

U svetu izrade nakita, najbitnija je inspiracija, od nje sve potiče. Ideje za nove komade dobijamo sa svih strana, npr. imamo komad koji je nastao kao oda omiljenom crtanom filmu iz detinjstva – Snoopy rajf, pa onda maca-broš, morska zvezda u vidu rajfa, broša i prstena, za koju je ideja nastala u martu, kao posledica želje za toplijim danima, kupanjem u moru i izležavanjem na plaži. Mnogo je još primera, zaista. Bićemo malo neskromne, pa ćemo reći da zaista svakodnevno dobijamo pohvale, gotovo da nema e-maila u kome pored porudžbine, kao uvod nije ispisano par redova u kojima je iskazano oduševljenje našim kreacijama. Naravno, sve to nas jako raduje, ponosne smo na naš brend, na to što se zaista trudimo oko svakog komada kao da ga pravimo za najbolju drugaricu ili nas same. Mislimo da tome dugujemo i veliki deo našeg uspeha, jer nikada nismo imale agresivnu kampanju, nego se priča širila sama. Svaka devojka koja „šeta” naš nakit je reklama i obavezno nam stižu porudžbine drugarica, koleginica itd. Narudžbine i ponude za saradnju stižu kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Sve nas ovo obavezuje da budemo sve bolje i kreativnije, što ćemo se svakako truditi, a na Vašim čitaocima je da posete naš sajt ili fan stranicu i ocene da li u tome i uspevamo.

Možete nas naći na  website-u www.rajf-slus.com ili Facebook stranici Rajf&ŠLUS!, kao i na nekoliko lokacija u gradu:

1. Atelje Alternativa – Choomich, lokal 14.

2. Lovely – Kneza Miloša 19.

3. Katapult shop – Delta city

 

{gallery}Rajf_Slus{/gallery}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *