Kako se nositi sa pasivno-agresivnim kolegom

 

Šta je značenje paradoksalnog termina pasivna agresija, koji se prečesto i previše slobodno koristi za opisivanje prijatelja i kolega? Prema Nacionalnom institutu zdravlja, pasivna agresija je takvo stanje u kom osoba izgleda kao da se povinuje željama i potrebama drugih i aktivno pristaje na njih, a zapravo im se pasivno odupire. Institut dalje objašnjava kako ta osoba, ne samo što se čini da prihvata želju drugog, već može da pokaže i entuzijazam u vezi sa njom. Ipak, težiće da to što se zahtevalo od njega da učini, učini prekasno ili tako da to ne nosi nikakvu korist, ili će direktno sabotirati akcije kako bi pokazao bes koji ne može da iskaže rečima. Da li ste se i vi susreli sa ovakvim kolegama?

 

Dosta sa dijagnozom, pređimo na stvar. Na kraju krajeva, vi morate da zavšite posao, prikažete rezultate, vodite organizaciju. Kako se nositi sa ovim tipom ljudi, a da ne poludite? Ovakvo ponašanje će vas izbaciti iz koloseka i poništiti trud koji ste uložili u dolaženje do rezultata. Činjenica da je to neko od vaših kolega čini situaciju još izazovnijom, pošto morate nastupiti bez nametanja autoriteta. Pre nego što istražimo neke od strategija da se sa ovim suočite, pretpostavićemo da ste dotičnom kolegi već pokušali da skrenete pažnju na problem i da to nije urodilo plodom. Ako niste, počnite od toga. Recite mu šta ste primetili, kakav to uticaj ima na ostale i na posao, pa mu dajte predloge kako može drugačije da pristupi situaciji. Ako na ovo dobijete pozitivan odgovor, fantastično. Ako to nije slučaj, evo nekoliko stvari na koje možete da se fokusirate kako biste smanjili tenziju koja nastaje u ovakvom odnosu:

 

  1. Koncentrišite se na problem, ne na osobu.
 

Budite iskreni prema sebi. Da li je negativno iskustvo koje imate sa pasivno-agresivnim kolegom obojilo svaku dalju interakciju sa njim? Ako je tako, shvatite da ovo značajno doprinosi otežavanju vaše saradnje. Prestanite da se fokusirate na njegovu ličnost i sve što vam smeta u vezi sa njom. Ne možete ga naterati da se promeni. Ono što možete da uradite jeste da se fokusirate na to kako da rešite aktuelan problem uprkos ponašanju tog kolege. Ovo će vam pomoći da krenete dalje umesto da stalno žalite za idealnom situacijom. Razmišljanja o tome da će vaš kolega ugledati svetlost i izmeniti se preko noći su beskorisne.

  1. Ne doživljavajte to lično.
 

Ovo je prosto: prestanite da verujete da se sve vrti oko vas. Šanse da je taj kolega pasivno-agresivan i prema ostalim kolegama su visoke. Ali ne držite nas za reč. Posmatrajte ga u akciji (bolje rečeno, nedostatku iste) sa ostalima. Šta primećujete? Verovatno je da se i prema njima isto tako ophodi (na primer, kaže da je prezentacija dobro odrađena, a onda je u poslednjem momentu potpuno izmeni). Ako vam ovo izgleda poznato i ta njegova crta prožima njegovo ponašanje prema svima, ne samo vama, prestanite da to doživljavate lično. Sam ovaj korak može da vam olakša probleme koje nosite iz ovakvog odnosa. Potrebna vam je sva energija koju kao lider možete da prikupite – nemojte je trošiti ni malo na pokušaje da dokučite zašto se on tako ponaša prema vama.

 

  1. Fokusirajte se na to da zadatke privedete kraju.

 

Setite se da radite u timu – ne sedite sami u kancelariji. Iskoristite snagu vašeg tima da se pozabavite ovim kolegom. Ne predlažemo da se urotite protiv njega! Umesto toga, bolje da ostali potvrde očekivanja. Na primer, ako na sastanku razgovarate o narednim koracima u poslovanju, postarajte se da svako jasno izrazi ono što je čuo i verbalizuje čemu će se konkretno posvetiti u predstojećem periodu (izbegavajte samo klimanje glavom). Ovim ćete postići dve stvari: 1) Vaš kolega će morati otvoreno da izjavi da će se posvetiti zadatku dok ga ne završite. 2) Vaše kolege će očekivati da zadaci budu završeni. Uverite se da postoje načini da ta očekivanja budu učvršćena u celom timu.

 

Uvežbajte ove korake. Oni neće u potpunosti promeniti pristup vašeg kolege, ali će svakako ublažiti neprijatnosti koje takvo ponašanje izaziva.

 

Izvor sa sajta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *