Završene su OI u Londonu . Neke izjave ćemo dugo pamtiti!

„Zato sam i došao ovde, sada sam legenda.“ Ovo je izjavio Usain Bolt nakon osvajanja titule na 200 metara. On je prvi čovek u istoriji Olimpijskih igara koji je uspeo da „odbrani“ obe medalje, na 100 metara i na 200 metara.

„Nije bilo pritiska. Treba da igrate u mojoj zemlji da vidite šta je pritisak. Bacaju cigle na vas.“ Hrvatski rukometaš, Ivano Balić, nakon poraza u polufinalu od Francuske.

„Teško je to reći na engleskom, a još teže na švedskom!“ Pia Sundhage, fudbalski trener američke ženske reprezentacije, nakon osvajanja zlatne medalje pred prepunim stadionom u Londonu.

„Spreman sam da se borim sa bilo kime ko pređe tu liniju. Ako engleska kraljica stane na strunjaču, verovatno ću je oboriti s nogu.“ Jason Burroughs, američki rvač.

„Moja mama je uvek ujutru govorila meni i bratu: „Karl, obuj svoje cipele, Oskar stavi svoje proteze.“ Tako da nisam rastao razmišljajući da imam invaliditet. Rastao sam misleći da imam drugačije cipele.“ Oscar Pistorius, atletičar iz Južnoafričke Republike.

„Video sam tablu na kojoj je bio broj 31 i pomislio sam da je moj brat dobio kaznu. Pomislih u sebi: “Kakav si idiot, Alistair, dobio si kaznu.“ Onda sam pogledao svoje rame i shvatio da sam ja broj 31.“ Britanac Jonathan Brownlee osvojio je bronzu u triatlonu jer je dobio kaznu od 15 sekundi zato što je ranije sišao sa bicikle. Njegov brat, Alistair, osvojio je zlato.

„Nadam se da ova medalja motiviše decu da ostave pištolje i noževe i da počnu da treniraju neki sport.“ Erick Barrondo, osvajač prve medalje ikada za Gvatemalu. Osvojio je srebro u brzom hodanju na 20 kilometara.

„Žensko telo je remek delo. Svi vole da gledaju žensko telo, naročito u dinamičkom sportu.“ Australijanka, Natalie Cook, osvajačica zlatne medalje u Sidneju 2000. godine u odbojci na pesku, „brani“ bikinije.

„Ima mnogo ljudi koji žele da počnu da treniraju veslanje zato što sam došao na Olimpijske igre. Počećemo sa treninzima kad se vratim. Samo moramo da sačekamo da stignu brodovi.“ Hamadou Djibo Issaka, veslač iz Nigera koji je počeo da trenira veslanje tri meseca pre dolaska u London.

„Moji rezultati su plod napornih treninga i truda i nikada ne bih koristila nedozvoljena sredstva. Kinezi imaju čiste ruke.“ Šesnaestogodišnja kineska plivačica Ye Shiwen, koja je osvojila dve zlatne medalje na ovim olimpijskim igrama.

Izvor: Reuters

[ratings]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *