Imate li ono što je potrebno da vodite druge?

 

Vizija

Lider sa vizijom ima jasan i upečatljiv pogled na put organizacije, kao i čvrstu sliku o tome kako uspeh izgleda i kako ga dostići. Ipak, nije dovoljno samo imati viziju, lideri moraju takođe da je dele sa drugima i da prema njoj i postupaju. Džek Velč, bivši predsednik i izvršni direktor firme General Electric Co,  rekao je: “Dobri poslovni lideri stvore viziju, sistematizuju je, strastveno je se drže i nemilosrdno je dovedu do ispunjenja.”

Lider mora da predstavi svoju viziju na način na koji će navesti druge da je prihvate. On mora da komunicira jasno i strastveno, jer je strast sama po sebi veoma zarazna.

Dobar lider mora da poseduje disciplinu kako bi odlučno radio prema svojoj viziji, kao i da bi usmerio svoje i timske postupke prema cilju. Akcija je oznaka lidera. Lider ne pati od takozvane analysis paralysis – paralize analize, već uvek postupa prema viziji, inspirišući druge da rade isto.

Integritet

Integritet je integracija spoljnih akcija i unutrašnjih vrednosti. Osoba integriteta je ista spolja i iznutra. Takvom pojedincu se može verovati jer on nikad ne odluta od unutrašnjih vrednosti, čak ni onda kada to može biti efikasnije. Lider uvek mora imati poverenje svojih sledbenika i prema tome, mora pokazivati integritet.

Iskreni postupci, predvidljive reakcije, dobro kontrolisane emocije i odsustvo napada besa i grubih ispada su sve znaci integriteta. Lider koji se koncentriše na integritet će biti pristupačniji svojim sledbenicima.

Posvećenost

Posvećenost znači potrošiti koliko je god vremena ili energije neophodno da bi se zadatak ispunio. Lider inspiriše posvećenost tako što radi sve što je potrebno kako bi se ispunio sledeći korak prema viziji. Time lideri postavljaju odličan primer i pokazuju svojim sledbenicima da u timu ne postoje poslovi od devet do pet, već samo prilike da se postigne nešto sjajno.

Velikodušnost

Velikodušnost znači davanje zasluga tamo gde one i postoje. Velikodušan lider uverava da će se zasluge za uspehe deliti što šire i više unutar firme. I obrnuto, dobar lider će preuzeti ličnu odgovornost za neuspehe. Ova vrsta raznovrsne velikodušnosti pomaže drugima da se osećaju dobro u vezi sa sobom i još više približava članove tima. Deljenje zasluga i preuzimanje krivice je obeležje efikasnog liderstva.

Skromnost

Skromni lideri prihvataju da nisu ni bolji ni gori od ostalih članova tima. Takav lider nije okrenut samo ka sebi, već pokušava sve da pokrene. Takvi lideri takođe znaju da njihov status od njih ne čini nikakvo božanstvo. Mahatma Gandi je uzor indijskim liderima, a on je bio okrenut svojim sledbenicima.

Otvorenost

Otvorenost znači da je lider u mogućnosti da sasluša nove ideje, iako se one možda ne uklapaju u običajen način razmišljanja. Dobri lideri su u stanju da odlože procenjivanje dok slušaju tuđe ideje, kao i da prihvataju nove i tuđe načine rešavanja. Otvorenost gradi obostrano poštovanje i poverenje između lidera i njegovih sledbenika i takođe drži tim dobro snabdevenim novim idejama koje mogu da prošire viziju.

Kreativnost

Kreativnost je sposobnost da se razmišlja na drugačiji način i da se izađe van svakodnevnih okvira koji ograničavaju rešenja. Kreativnost daje liderima mogućnost da vide stvari koje drugi nisu i da prema tome vode sledbenike u novim pravcima. Najbitnije pitanje koje lider može da postavi je: “Šta ako… ?”. Sa druge strane, verovatno najgora stvar koju lider može da kaže je: “Znam da je ovo glupo pitanje…”.

Poštenost

Poštenost znači odnositi se prema drugima na konzistentan i pravedan način. Lider mora da proveri sve činjenice i da čuje sva mišljenja pre nego što donese presudu. On mora da izbegava zaključivanje na osnovu nepotpunih dokaza. Kada se ljudi osećaju kao da se prema njima ophodi pošteno, oni će zauzvrat nagraditi lidera svojom lojalnošću i posvećenošću.

Samouverenost

Samouverenost nije isto što i agresivnost. Zapravo, to je sposobnost da se jasno istakne šta pojedinac očekuje, kako ne bi bilo nesporazuma. Lider mora biti samouveren kako bi dobio željene rezultate. Zajedno sa tim dolazi i odgovornost da jasno razume šta sledbenici očekuju od svog lidera.

Prema studiji u izdanju “Dnevnika lične i socijalne psihologije” (Journal of Personality and Social Psychology), izdatog u februaru 2007. godine od strane Američkog udruženja psihologa, mnogi lideri imaju poteškoće sa određivanjem prave količine samouverenosti. Čini se da je najčešća slabost ambicioznih lidera ta što su ili previše ili premalo samouvereni.

Smisao za humor

Smisao za humor je suštinsko za smanjenje tenzije i dosade, kao i za smirenje neprijateljstva. Efikasni lideri znaju kako da koriste humor kako bi podstakli sledbenike. Humor je vrsta moći koja pruža kontrolu nad poslovnim okruženjem. Prosto rečeno, humor podstiče dobro drugarstvo.

Prirodne osobine kao što su inteligencija, dobar izgled, visina i druge nisu neophodne da bi se postao lider. Bilo ko može da razvije prave liderske osobine.

Izvor: http://www.hrworld.com/

 

 

Simona Milanović

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *