Završen je još jedan EuroBelgrade

 Završen je još jedan EuroBelgrade, a mi smo bili tamo i propratili ceo   događaj, kako bi i oni koji nisu mogli da ga isprate, doživeli bar delić atmosfere. EuroBelgrade u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka, a u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, posetili su mnogobrojni studenti, kako iz Srbije, tako i iz Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Španije i Alžira. Na ovom turniru učestvovalo je oko 250 domaćih i oko 200 stranih sportista. Takmičenja su se odvijala u pet disciplina, a to su futsal, košarka, odbojka, vaterpolo i čirliding. Za sve discipline, osim čirlidinga i vaterpola predviđeno je takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pobedu na ovogodišnjem takmičenju u futsalu odneo je studentski tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP), savladavši u finalu ekipu Fakulteta za elektroniku i računarstvo iz Zagreba sa 6:4.Ekipa Fakulteta organizacionih nauka nije se plasirala u finale, jer je bila poražena od ekipe iz Zagreba u polufinalu rezultatom 1:0. Pomenuti pobednik ovogodišnjeg turnira svoje mesto u finalu obezbedio je pobedom nad ekipom DIF-a, rezultatom 2:1. Ekipa PEP-a je jedna od najnagrađivanijih ekipa u poslednje dve decenije. U disciplini futsal u ženskoj konkurenciji prvo mesto zauzela je ekipa Fakulteta za sport i fizičko obrazovanje (SRB).

U muškoj konkurenciji za disciplinu košarka na prvom mestu plasirala se ekipa Fakulteta organizacionih nauka (SRB).Što se tiče ženske ekipe u istoimenoj disciplini, prvo mesto takođe je zauzela ekipa Fakulteta organizacionih nauka (SRB).

U disciplini odbojka u muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo je ekipi Fakulteta organizacionih nauka (SRB), kao i u ženskoj konkurenciji.

U disciplini vaterpolo prvo mesto je zauzela ekipa Fakulteta organizacionih nauka (SRB).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *