EuroBelgrade – Fakultet organizacionih nauka Beograd

Naravno, nismo izostavili ni da pitamo naše kolege kakve utiske su poneli sa turnira EuroBelgrade! Sa nama su podelili svoje mišljenje Dragana Mutavdžić (odbojka), Predrag Spasojević (vaterpolo), Vladimir Nedeljković (futsal) i Predrag Stanojević (košarka).

1. EuroBelgrade je za kratko vreme postao turnir velikih razmera. Organizatori su upravo kolege sa vašeg fakulteta. Kako su se snašli u toj ulozi, po vašem mišljenju?

Dragana: Smatram da je organizacija turnira bila na visokom nivou,  pošto sam do sada imala prilike da učestvujem na turnirima u Valensiji, Milanu, Parizu… Organizatori su uspeli da prenesu duh Beograda na ceo turnir!

Predrag(vaterpolo): FON je poznat po jako sposobnim ljudima željnim napretka, tako da ako neko treba da uspešno realizuje veliki projekat to će biti upravo kolege!

Vladimir: Po mom mišljenju odlično su se snašli i nemam nikakve zamerke na način na koji su organizovali ovaj turnir. Za kratko vreme turnir je postao poznat širom Evrope i na tome im svaka čast.

Predrag(košarka): Od ceremonije zvaničnog otvaranja turnira na fakultetu, pa do proglašavanja pobednika, imao sam prilike da vidim veliki entuzijazam organizatora, naših kolega, koji su čini mi se izvukli pouke iz prethodne godine i podigli organizaciju na jedan viši nivo.

2. Da li ste učestvovali na turniru i prošle godine? Ako jeste, uporedite ovaj EuroBelgrade sa prošlogodišnjim.

Dragana: Ženska odbojkaška ekipa FON-a je učestovala i prošle godine. Ove godine je bilo bolje, poboljšan je sistem bodovanja i na svakom koraku su bili volonteri spremni da izađu u susret sportistima. Fakultet organizacionih nauka je još jednom dokazao da ima najbolje sportiste, zlatne medalje su osvojili košarkaši, košarkašice, odbojkaši, vaterpolisti, kao i odbojkašice!

Predrag(v): Učestvovao sam i prošle godine. Siguran sam da je turnir prošle godine bio znatno izazovniji za organizatore jer se održavao prvi put, ali ne mogu da primetim veliku razliku u kvalitetu. Sve je bilo na mestu.

Vladimir: Da, učestvovao sam na turniru i prošle godine. Tada je bilo mnogo više problema vezanih za teren i samu organizaciju takmičenja. Neretko se događalo da ni ne znamo gde igramo, ni u koliko sati. Ove godine je taj problem rešen. Poštovana je satnica utakmica i teren je bio dosta bolji nego prošle godine. Jedan mali savet za sledeću godinu je da, ako je ikako moguće, turnir u futsalu bude odigran u hali.

Predrag(k): Učestvovao sam i prošle godine i slobodno mogu da kažem da se organizacija samog turnira vidno poboljšala, kao što sam već rekao.

3. Kakva je bila konkurencija?

Dragana: Bilo više stranih sportista nego prošle. Konkurencija je bila dosta jača. Verujem da se dobar glas o EuroBelgrade turniru pročuo te sve više inostranih sportista želi da učestvuje u jednom nezaboravnom doživljaju.

Predrag(v): FON nema konkurenciju! (smeh) Što se tiče vaterpola, ekipe poput momaka iz Hrvatske i DIF-ovaca su nam u potpunosti parirale, tako da nije bilo opuštanja nijednog trenutka. Bile su jake, ali nedovoljno za nas, taman onako kako treba.

Vladimir: Konkurencija je bila mnogo jača nego prethodne godine. Izuzev domaćih ekipa koje su uvek neugodne kao protivnik, ove godine je došlo jos 2,3 ekipe sa strane koje su dodatno pojačale konkurenciju.

Predrag(k): Iako rizikujem da zvučim prepotentno, slobodno mogu da kažem da su naše kolege, barem što se sporta tiče, bez konkurencije.

4. Verovatno ste išli na žurke koje je EuroBelgrade organizovao. Kakva je tamo bila atmosfera i koja žurka vam se najviše dopala?

Dragana: Zbog zgusnutog rasporeda utakmica nisam uspela da odem na sve žurke, osim na žurku zatvaranja. Kao i prošle godine, bilo je fenomenalno!

Predrag(v): Provod ja zaista bio odličan, jer se oseti velika energija među strancima koji dođu u Beograd. Žurka zatvaranja u Kolektivu  – na kojoj se i najveći broj ljudi pojavio, mi se najviše dopala. FON-ovi sportisti su opet dominirali i atmosfera je bila odlična.

Vladimir: Da, bio sam na nekoliko žurki koje su bile u organizaciji EuroBelgrade-a. Amtosfera  odlična kao i uvek. Posebno bih istakao žurku zatvaranja prošle godine, onakva atmosfera se retko viđa.

Predrag(k): Ideja o žurci u tramvaju koji se kreće u krugu dvojke, njen koncept (u prvih 45min!), je genijalna. Međutim izbor muzike u nastavku mislim da nije bio odgovarajući, obzirom da je to proslava iza koje stoji akademska ustanova.

5. Slogan turnira je “Očekuj neočekivano” – šta niste očekivali?

Dragana: Nisam očekivala ovako dobru organizaciju. Utakmice nisu kasnile, suđenje je bilo vrlo korektno, a fer igra je bila prisutna u svim segmentima. Prvi put je omogućeno da studenti uplate party pack i kroz obilaženje znamenitosti, restorana, kafića i noćnog života grada upoznaju Beograd.

Predrag(v): Nisam baš očekivao da će devojke toliko odoleti vaterpolistima, jer ih nije bilo previše na utakmicama (smeh).

Vladimir: Nisam očekivao da će biti snimana utakmica za 3. mesto, kao i finalna utakmica. Baš pozitivno iznenađenje.

Predrag(k): Jedino što nisam očekivao, kao član košarkaške ekipe, jeste slab otpor ekipe DIF-a u finalu. (smeh)

6. Zbog čega biste se prijavili i sledeće godine?

Dragana: Izuzetno mi je drago što je i naš fakultet uspeo da organizuje turnir iz Euro porodice. Toliko godina osvajamo medalje na raznim međunarodnim turnirima, bio je red da se pokažemo i kao dobri domaćini. Biti deo ovako velikog poduhvata za mene i moje saigračice je od neprocenjivog značaja.

Predrag(v): EuroBelgrade spaja ljude različitih kultura i podstiče sportski duh i timski rad, a to su po meni jedne od važnijih stvari za normalno funkcionisanje. Svakako ću se prijaviti i sledeće godine kako bih opet doživeo ovo intenzivno iskustvo.

Vladimir: Prijavio bih se i sledeće godine da konačno probamo da osvojimo to prvo mesto koje nam izmiče već drugu godinu za redom, a i naravno zbog druženja sa ostalim studentima koji dođu da uveličaju ovu ozbiljnu manifestaciju.

Predrag(k): Uvek bih se ponovo prijavio na turnir koji se održava u našem gradu, gde naše kolege promovišu prave vrednosti, a na kome su ekipe FON-a apsolutne, na terenu i van njega.

 

Gordana Bojanić

Doris Uskoković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *