Osmeh na dar

Osmeh na dar je prva studentska humanitarna fondacija koja organizuje sedmu po redu novogodišnju akciju prikupljanja pomoći za ugroženu decu širom Srbije. Osnovan je kao fond u februaru 2009. od strane Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i grupe studenata tog fakulteta, kao produžetak tradicionalne novogodišnje akcije koja traje još od 2006. godine. Njegovi ciljevi su pomoć ugroženim grupama (siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom), a osnovni principi kojima se rukovodi u svom radu su solidarnost, transparentnost i politička neutralnost. U radu Fondacije učestvuju studenti svih većih fakulteta Beogradskog univerziteta, kao i Univerziteta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

U okviru akcije koja će trajati od 5. do 21. decembra na Pravnom fakultetu i od 10. do 21. decembra na ostalim fakultetima Univerziteta u Beogradu, studenti će prikupljati novogodišnje paketiće i materijalnu pomoć (u vidu novog nastavnog materijala, slatkiša, grickalica, novih  igračaka) za ugrožene porodice i institucije koje brinu o siromašnoj, bolesnoj i deci s invaliditetom. Pored Pravnog fakulteta u akciji učestvuju još i Filozofski, Farmaceutski, Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Teološki, Mašinski, Arhitektonski i Geografski fakultet.

Osnovni cilj ove akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (pre svega na Kosovu i Metohiji, pored toga i u Beogradu, Vojvodini, Kuršumliji, Valjevu).  Aktivisti  će svakog dana dežurati u holovima fakulteta, od 10 do 16 časova, a zainteresovani ljudi dobre volje svojim skromnim doprinosima mogu da pomognu ovu akciju.

“Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe”, kažu iz fondacije Osmeh na dar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *