Proslava jubileja omladinskog pozorišta Dadov i premijera predstave ’’Poziv’’

U četvrtak, 27. decembra, Omladinsko pozorište DADOV slavi 54-ti rođendan i obeležava ulazak u 55-tu, jubilarnu godinu svog rada. Na ovaj dan, u „Dramskom ateljeu doma omladine Vračar“,  izvedena je prva predstava ’’Gradinar’’ (Rabindranat Tagore) u režiji Miloša Žutića i Milana Bunjevca. Istim entuzijazmom i smelošću, kao i na svojim počecima, Omladinsko pozorište DADOV istrajno deluje na kulturnoj mapi grada Beograda kao specifična teatarska institucija.

 Na dan jubileja DADOV će obradovati svoju publiku novom premijerom – predstava ’’Poziv’’ u režiji Isidore Goncić, po tekstu Darka Marjanovića. Predstava je inspirisana svakodnevnim problemima i nedoumicama u komunikaciji između devojaka i mladića u današnjem, modernom društvu. Koristeći se žargonom, duhovitim i dovitljivim dijalozima i originalno komponovanom muzikom, predstava pokušava da odgonetne večne misterije muško-ženskih odnosa.

Iste večeri dodeljuju se nagrade za najboljeg glumca, najbolji tekst i režiju, kao i dve specijalne nagrade. Na početku nove godine, 12. i 19. januara, organizuje se audicija za prijem novih članova u školu glume i govora. Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitaciju. Detaljne informacije mogu se pronaći na sajtu http://dadov.rs/ i facebook/pozoriste.dadov.

Pozorište DADOV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *