Dropbox

Dropbox je jedno od rešenja za skladištenje podataka na Internetu i njihov pristup u bilo kom trenutku sa bilo kog uređaja, bilo da je u pitanju računar (Windows, Mac ili Linux) ili mobilni telefon (iOS, Android ili Blackberry). Registracija, instalacija i korišćenje su veoma jednostavni. Nakon registracije, program se instalira na sve uređaje sa kojih korisnik želi da pristupa podacima, kreira se folder i sve što korisnik stavi u svoj Dropbox folder, automatski se nalazi na svim uređajima na kojima je Dropbox instaliran, a podacima se može pristupati i preko Dropbox sajta.

Kako se instalira?

Proces registracije započinje klikom na sledeći link.

  • Unesite ime i prezime, e-mail i password. Složite se sa pravilima korišćenja i kliknite na Create account.
  • Kada vam se pojavi prozor za download programa, sačuvajte ga na svom računaru i nakon toga pokrenite instalaciju.
  • Ovaj proces je krajnje jednostavan. Kliknite na Install i sačekajte da se program instalira.
  • Kliknite na “I already have a Dropbox account”i unesite podatke koje ste uneli prilikom registrovanja.

Nakon ovoga, Setup će vam ponuditi da odaberete Typical ili Advanced instalaciju. Typical sam kreira folder u računaru koji ćete koristiti kao vaš Dropbox folder. Ja vam preporučujem da odaberete Advanced i sami odaberete folder. To je folder kom ćete moći da pristupate bilo kad i bilo gde, pa je preporučljivo da ga stavite na neki hard disk na kom imate dovoljno prostora, a ne da ga Setup automatski stavi na C particiju.

Odaberite opciju “I want this computer to sync all of the folders in my Dropbox“, kako bi se svi folderii podaci koje stavite u vaš Dropbox folder slali na server.

Ako želite, pogledajte uputstvo za korišćenje Dropbox-a, ako ne, samo kliknite na „Skip tour“.

To je to. Dropbox je instaliran i spreman za korišćenje.

Kako se koristi?

Korišćenje je veoma jednostavno i nije potrebno nikakvo objašnjavanje. Sve podatke kojima želite da pristupate bilo kad i bilo gde jednostavno kopirajte u Dropbox folder i pristupajte im ili preko sajta (www.dropbox.com) ili tako što ćete instalirati Dropbox na svom laptopu, mobilnom telefonu ili slično.

Koliko prostora se dobije?

Dropbox svim svojim korisnicima daje na korišćenje 2 GB prostora, ali postoje načini da se taj prostor poveća.

Kada pristupite Dropbox sajtu, kliknite na „Get Started“ sa leve strane i odradite sve što vam traže, kako biste dobili besplatan prostor. Za još besplatnog prostora, kliknite na„Get free space!“ u gornjem desnom uglu.Naravno, uvek možete i da kupite prostor, ako vam zatreba.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *