„Leons i Lena“

Omladinsko pozorište DADOV obeležiće Svetski dan pozorišta (27. marta) premijerom nove predstave „Leons i Lena“, po motivima istoimenog komada Georga Bihnera, u režiji Vladana Đurkovića („Balada o Pišonji i Žugi“ Atelje 212 i DADOV,“Ukroćena goropad“ Narodno pozorište Republike Srpske, „Kako sam zavoleo fudbal“ DADOV ).

Komad će biti adaptiran u savremen kontekst, a moderni Leons i Lena umesto u prirodu, beže u napušteno, industrijsko postrojenje od koga prave svoju životnu oazu – skvot. Predstavom želimo da ispitamo koji su to problemi i nedoumice koji danas muče mlade ljude. Kako se oni bore sa nametnutim društvenim normama i zahtevima svojih roditelja? Da li mladalački bunt, energija i hrabrost mogu da se suprostave pritiscima i stegama koje vladaju u okruženju?

Insenacijom drame „Leons i Lena“ pozorište DADOV se priključuje proslavi 200 godina od rođenja velikana nemačke dramske scene. Predstava nastoji da osvesti mlade ljude i ukaže na neophodnost borbe za lična i društvena prava. Predstava će biti rađena kao rok mjuzikl, a više od 25 mladih glumaca će plesati, glumiti i pevati na sceni Dadova uz muzičku pratnju benda. Prva repriza je 28. marta.

O predstavi „Leons i Lena“ na RTS2:

Šta učesnici predstave poručuju publici, pogledajte na našem YouTube kanalu.

Za više informacija o pozorištu i predstavi: Facebook i Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *