„Sat za našu planetu“ – drugu nemamo

„Ja hoću! A ti?“ je slogan ovogodišnje akcije „Sat za našu planetu“, koju već sedam godina zaredom organizuje WWF (World Wildlife Fund) – svetska nevladina organizacija za zaštitu prirode.  Simboličnim gašenjem svetla na sat vremena trebalo bi da se podigne svest o potrošnji električne energije i prirodnih resursa, a samim tim i o zaštiti životne sredine.

1

Srbija se priključila ovoj akciji 2009. godine i od tada svake godine učestvuje više od 40 opština širom naše zemlje. Prošle godine, u Beogradu, bilo je isključeno dekorativno osvetljenje svih mostova, kao i dekorativna rasveta na Skupštini Srbije i Skupštini grada Beograda, na Hramu Svetog Save, Crkvi Svetog Marka, Ruskoj crkvi i na palati Albanija.

2

Najveći gradovi u Srbiji – Beograd (Studentski trg), Novi Sad (Trg Slobode) i Niš (Park Svetog Save) ove godine će u okviru ove akcije organizovati manifestacije na glavnim trgovima u gradu. U Beogradu će ovom prilikom nastupiti hor Horkestar koji će podržati lokalnu inicijativu i pozvati ljude da se odazovu ovoj akciji, dok će u Nišu i Novom Sadu događaj ispratiti muzički program u organizaciji lokalnih NVO.

„Sat za našu planetu“ ove godine su podržali:

  1. Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine
  2. Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja
  3. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Novi Sad
  4. Grad Beograd, Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za zaštitu životne sredine
  5. Grad Novi Sad

Zvaničan video ovogodišnje akcije možete pogledati na sledećem linku:

Izvor: iSerbia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *