U KST-u se uvek nešto dešava

POSITIVE DANCE / reggae dancehall jungle (KING CALYPSO SELECTA & SHONE ALCAPONE KST – sreda, 27.3.2013. – 23h)

Positive dance vestPosle pauze od godinu dana kreće novi serijal reggae žurki u KST-u, ovoga puta sa novim nazivom i osveženom koncepcijom, dinamičnijom i stilski raznovrsnijom. King Calypso Selecta je rezident i urednik, a na svakoj žurci će pozivati neke od najpoznatijih domaćih selektora, soundsystema, pa i mc-ijeva. Od ove sezone pored klasičnog reggae zvuka, biće zastupljeni i moderniji, tvrđi i plesni pravci jamajčanske muzike.

KING CALYPSO SELECTA pripada generaciji najduže aktivnih domaćih reggae selektora, na sceni je od 2002. god. Nastupao je na svim bitnijim reggae događajima, festivalima i mestima gde se može puštati reggae u Srbiji: EXIT Festival, Trenchtown Festival, Reggae Serbia Fest, Vodova Fest, Maskenbal KST-a, skoro svi beogradski klubovi gde su se održavali reggae događaji, zatim širom Srbije (Zrenjanin, Valjevo, Gornji Milanovac, Čačak, Ivanjica, Pirot, Leskovac, Krusevac, itd.), kao i u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji (više puta) i Crnoj Gori. U svom gradu Lazarevcu već dugi niz godina uspešno organizuje reggae događanja. U svojim setovima vrti sve podpravce reggae-a, trudi se da maksimalno zabavi ljude, da napravi što bolju žurku, specijalnost su mu newroots i jungle.

SHONE ALCAPONE pripada novijoj generaciji domaćih selektora, nastupa ozbiljnije od 2010. godine. U više navrata organizovao je serijale reggae i dancehall žurki po Beogradu (Guerilla Pub, Vešeraj, Francuska Sobarica), a nastupao je i na Reggae Serbia Festivalu više puta kao i na Vodova Festu. Takođe je i jedan od urednika Reggae Serbia sajta, a pisao je i za neke inostrane portale i vazi za jednog od najinformisanijih domaćih selektora kad su u pitanju događaji, vesti i, što je najbitnije, nova izdanja koja uvek među prvima reprezentuje širem krugu ljudi. Jedan njegov miks je 2011-e godine, proglašen za miks nedelje po izboru nemačkog So-Gesehen sajta. Uža specijalnost mu je dancehall, opštepoznat je po forsiranju tog zvuka i po odličnim plesnim setovima koji vas moraju naterati da se mrdate.

ROCK’N’ROLL U PODNE – RITAM SEX-I-JA (KST – četvrtak, 28.03.2013. – 12h)

ritam sex-i-jaROCK’N’ROLL U PODNE je serija dnevnih unplugged svirki koje će se održavati u 12h u Klubu Studenata Tehnike. Imaćete priliku da čujete mnogo mladih i talentovanih bendova, muzičara, kantautora koji će nam svirati, u okviru naše akcije promovisanja mladih izvođača. RITAM SEX-I-JA je mladi novooformljeni bend koga čine četiri člana: Bojan Kreća(frontman/pevač), Đorđe Kreća (gitarista), Koča Davičo Denić (basista) i Stefan Biljanovski(bubnjar). U bendu je od osnivanja svirao i Joakim Tasić, kao prvi bubnjar. Bend nastupa kao Real Tribute bend Red Hot Chili Peppers-a. Do sada su održali dve svirke u beogradskom klubu Danguba. Repertoar se sastoji od najvećih hitova grupe Red Hot Chili Peppers, i to od onih najstarijih iz 80-ih, pa sve do pesama sa njihovog najnovijeg albuma, “I’m with you” (2011). Sem RHCP obrada, ovi momci sviraju i veliki broj domaćih i stranih rok hitova.

Ne propustite još jednu odličnu unplugged KST svirku! ULAZ JE SLOBODAN! Vidimo se!

Više informacija na http://www.kst.org.rs/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *