Vodič za april

Mesec april je na pomolu. Pročitajte koje smo događaje izdvojili za vas.

Koncerti

Beyonce

Najpoznatija pop diva današnjice nastupiće 15. aprila u Kombank Areni i tako započeti svoju turneju pod nazivom „The Mrs. Carter Show World Tour”. Koncert počinje od 20h, a karata za ovaj spektakl gotovo da više nema. Beogradska publika će po prvi put uživo čuti hitove kao što su ”Halo”, ”Single ladies”, “Baby boy” , “Irreplaceable”, itd.

Rammstein

Posle 2010. godine i fantastičnog koncerta koji je ovaj nemački bend izveo, 28. aprila ova kontraverzna grupa se vraća u Beograd i najavljuje događaj pod imenom “Wir halten das Tempo”. Ulaznice po cenama od  3500, 3600, 4000, 4900, 5500 i 5900 RSD u prodaji su na svim prodajnim mestima CS Eventeam-a, Bilet servisa Beograda, Doma omladine, kao i u “Ušću”.

Festivali

Beogradski festival igre

Jubilarni 10. put Beogradski festival igre održaće se od 5-19. aprila. Očekuje se dolazak istaknutih baletskih i plesnih kompanija, poznatih koreografa i aktuelnih produkcija. Festival će se održati pod pokroviteljstvom  kompanije Vip mobile, a program će se odvijati u Sava centru, Madlenijanumu, Narodnom pozorištu i Pozorištu na Terazijama.

 

Od deponije do parka – Supernatural Ada Huja

U parku na Adi Huji 21. aprila održaće se sedmi Supernatural festival. Festival je nastao 2007. godine sa ciljem da se obeleži Svetski dan planete Zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. Na prostoru nekadašnje deponije sada je konstruisan park. Pored ekološkog, festival će imati i humanitarni karakter, te svi koji žele da recikliraju mogu poneti sa sobom garderobu koja im više nije potrebna, a sva sakupljena garderoba će biti donirana Crvenom krstu u Beogradu. Pored ekološkog i muzičkog programa, biće organizovan i program za najmlađe. Ulaz će se naplaćivati po ceni od 400 dinara na kapijama parka, a svima onima koji sa sobom ponesu komad garderobe, ulaz će biti slobodan.

 

Sajmovi

Sajam kozmetike

U aprilu, tačnije šestog i sedmog aprila, pričamo francuski, jer se otvara sajam kozmetike pod sloganom “Dodir Pariza”. Naravno, kao i svake godine, i ove će program sajma biti okrenut damama, tako da će pripadnice lepšeg pola moći da obiđu veliki broj štandova, sa velikim sajamskim popustom. Ono što će zanimati mnoge dame su i predavanja koja će se održavati u Kongresnoj sali. Cena karte je 350 RSD, prisustvovanje predavanjima je besplatno, tako da možete kupiti kozmetičke proizvode visokog kvaliteta po odličnoj ceni, a i svom dečku možete kupiti onaj šampon za koji kaže da je previše ženstven, a opet potroši pola boce za jedno tuširanje.

Predstave

„Deset godina kasnije, Zoran Đinđić“

Glumac i reditelj Branislav Lečić priprema projekat „Opomena“ sa podnaslovom „Deset godina kasnije, Zoran Đinđić“, koja će premijerno biti prikazana 9. aprila u Sava Centru. To će biti kombinacija političkog performansa i pozorišne predstave, u čijoj će realizaciji učestvovati veliki broj mladih glumaca. Predstava treba da prikaže viziju Zorana Đinđića koja nakon deset godina još živi među građanima ove zemlje.

Sportski događaji

Beogradski maraton

U nedelju, 21. aprila 2013. godine, održaće se 26. Beogradski maraton, najveća i najmasovnija sportska manifestacija u našoj zemlji koja je, odlukom Skupštine grada Beograda, proglašena za događaj od posebnog značaja. Beogradski maraton u sebi sadrži Trku zadovoljstva na pet kilometara, polumaraton i maraton. Po mnogim ocenama, to je najveći sportski i promotivni događaj koji se tradicionalno održava u našoj zemlji.

Masters of Dirt

Masters of Dirt je jedinstveni događaj koji spaja odličan show program i najbolje ekstremne sportiste. Gostovaće u Kombank Areni, 6. Aprila sa početkom u 19h. Ovaj koncept jedinstvenim čini kombinovanje vožnje motora, bicikla, kvadova, motornih sanki, automobila sa specijalnim efektima, devojaka koje gutaju vatru i DJ-jevima. Poslednjih godina, freestyle disciplina postala je sve opasnija.

Filmovi 

“Džobs”

Godine 1976. buntovnik Stiv Džobs stvarao je revoluciju u garaži svojih roditelja. Sa svojim drugom Stivom Vozniakom sastavio je prvi Apple1 personalni računar i tako je sve počelo. Neverovatna priča o jednom od najvećih umova 20. veka sklopljena na filmsku traku ući će u konkurenciju za najzanimljivi film ove godine. Glavnu ulogu igra Ešton Kučer, a premijera je zakazana za 24. april.

 

Ugasite svetla, stiže „Mrak film“

Nakon šestogodišnje pauze, trinaest godina nakon prikazivanja prvog dela, konačno, sredinom aprila možete pogledati peti deo serijala „Mrak film“. Retko koja parodija na visokobudžetne holivudske filmove dostigne veliku gledanost, ali ovaj serijal obara sve rekorde gledanosti za svoj žanr. Očekujte parodiju na „Inception“, „Paranormalnu aktivnost“ i upalu mišića od silnog smejanja.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *