Kratak osvrt na pravopis

6 Comments

 1. Tacka se pise posle navodnika, jer je tacka zavrsni interpukcijski znak!

 2. Овај убрзан живот и све журбе које немају краја упропастише нам језик, правопис, писменост. Свега и свачега нађем на овим страницама и често се запитам где нам оде наша писменост. Шта би са лепим речима. Нестаде зареза и наводних знакова или се користе тамо где им није место. О великом слову да и не причам… Не, не замерам на грешкама у куцању које су видљиве. Догоди се. Није свак добар дактилограф, али – превршили смо меру. Некако срљамо да што више допринесемо хаосу у језику.
  Драго ми је да неко брине о овим питањима. И интернет је наш. Ту је слика нас самих. Огледало видљиво многима. Побринимо се сами да мало будемо бољи. То је ради нас самих.
  Грешке у писању никад нигде нису дозвољене!

 3. И то све на латиници. Страшно.

 4. Hvala vam svima što pratite naš rad.
  Detaljnije o pravilima za navodnike možete pogledati na sledećim linkovima:
  http://www.srpskijezik.rs/pitajte-profesora/navodnici, https://docs.google.com/document/d/1phjphOAXnVhEeWCuRpfdGEySZLz9MzB0yn8vkPnLsuc/edit?hl=en_US&pli=1, a pravilo za glagol trebati na ovom linku (http://www.scribd.com/doc/50013456/Gramatika-Srpskog-Jezika). Što se tiče Bosne i Hercegovine, u pravu ste, napravili smo grešku i izvinjavamo se zbog toga.
  Svaki komentar je dobrodošao, a to nam pomaže da u buduće budemo što bolji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *