“World in Belgrade”

Međunarodna kulturna manifestacija “World in Belgrade” održaće se u nedelju 30. juna u Mikser House-u u Karađorđevoj ulici 46 sa početkom u 15 časova.

Predstavnici ambasada i kulturnih centara imaće priliku da posetiocima približe svoje običaje, nacionalnu hranu, piće, kao i turističke znamenitosti. Svi zainteresovani Beograđani i njegovi gosti tokom celodnevnog druženja sa učesnicima manifestacije moći će da vide, probaju i nauče nešto novo i na taj način ulepšaju dan koji Beograd posvećuje svetu.

Svaka zemlja će imati štand na kome posetioci mogu da dobiju korisne informacije i da saznaju nešto više o njoj. Takođe, predviđeni sui brojni performansi tokom dana, tako da će naši gosti i kroz igru, predstave, spremanje nacionalnih specijaliteta moći da prikažu svoju državu.

Ljubitelji plesa će moćitokom celog dana da uživaju u nastupu škole tanga, koja će i otvoriti događaj u 15h, zatim u tradicionalnom indonežanskom plesu, kapoeri i salsi. Naravno, svi su pozvani da zaigraju sa našim gostima ove egzotične plesove. Potom, u 18 časova biće izvedena zanimljiva predstava koja govori o meksičkoj tradiciji i savremenom životu.

Na manifestaciji će se predstaviti ambasada Malezije, Meksika, Indonezije, Rumunije,Crne Gore, Albanije, Kube, Turski kulturni centar, Španski kulturni centar i mnogi drugi koji su najavili svoje učešće.

Ovaj jedinstveni događaj pružiće posetiocima mogućnost da obiđu svet u toku samo jednog dana, upoznaju i istraže daleke predele, osete drugačije ritmove i nauče nove korake!

Cilj manifestacije je da se kroz upoznavanje različitih zemalja i ljudi ostvari interkulturalna razmena,promoviše različitost i tolerancija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *