Najkontroverznije naslovnice

Tokom proteklih godina najpoznatiji strani magazini poput Time-a, New Yorker-a, Newsweek-a, Roling Stones-a objavili su kontroverzne naslovnice koje su pratili još kontroverzniji naslovi.

Time

Magazine Time je imao nekolicinu kontroverznih naslovnica. Adolf Hitler. Proglašen je za čoveka godine 1938.

2

Zatim članak koji je uvredio dosta ljudi. Time je objavio članak koji je govorio o smrti Boga. To je bio prvi put da se na naslovnici pojavila obična fotografija sa crnom pozadinom, koja nije asocirala na tekst o kom se pisalo. Bog je mrtav? -1966.

1

Godine 1994. OJ Simpson optužen je za ubistvo svoje supruge Nikol Simpson i njenog prijatelja Ronalda Goldmana. Suđenje je opisano kao suđenje sa najvećim publicitetom u istoriji Amerike.  Time magazin je objavio naslovnicu na kojoj je OJ Simpson dosta tamniji i izraz lica mu je zastrašujući u odnosu na naslovnicu koju je objavio Newsweek magazin.

3

4

Kada je Time dobio ekskluzivni intervju sa Elen Dedženeris u kome se ona izjasnila da je lezbejka, mnoge TV stanice su odlučile da povuku njen šou. Ona je bila jedina javna ličnost koja se javno izjasnila o svom drugačijem seksualnom opredeljenju (14. april 1997.).

5

Jedna od tema za naslovnicu Time-a ticala se majke i deteta. Naime, kada je ovaj magazin objavio članak o starosnoj granici dojenja, nedeljama nakon toga televizija i novine su obrađivale temu koja je gornja starosna granica za dojenje deteta.

6

New Yorker

Veoma kontroverzni omot uradio je umetnik Bari Blit kada je satirično upotrebio taktiku zastrašivanja i dezinformacije kako bi omeo predsedničku kampanju Baraka Obame (21. jul 2008.).

7

Zapošljen od strane Tine Braun 1992. godine Art Spiegelman radio je deset godina za New Yorker magazin, a ostavku je podneo 11. septembra nakon terorističkih napada. Naslovnicu su kreirali Art Spiegelman i Fransoa Mouili  24. septembra 2001. godine. Na prvi pogled naslovnica je skroz crna, ali ako se bolje pogleda naziru se siluete kule Svetskog trgovinskog centra. U septembru 2004. Spiegelman je reprizirao naslovnicu New Yorker-a na koricama svoje knjige  ’’U senci bez Kule’’ u kojoj opisuje napad na kule bliznakinje i psihološke posledice nakon toga.

8

Newsweek

Naslovnica Newsweek-a na kojoj je Američki predsednik Obama predstavljen sa oreolom u duginim bojama i naslovom „Prvi gej predsednik“ nakon što se predsednik izjasnio da podržava istopolne brakove. Naslov je aludirao na to da je i sam predsednik gej.

9

Godine 2011. magazin Newsweek objavio je naslovnicu na kojoj se nalazio kompjuterski generisan lik princeze Dajane sa Ketrin Midlton. Dajana, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, 2011. godine bi navršila 50 godina. Princ Vilijam, sadašnji suprug Ketrin Midlton, najstariji je sin princeze Dajane i princa Čarlsa.

91

Izvor:  http://www.quora.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *