Danas počinje sedmi Guarana Lovefest

Vrnjačka Banja, 1. avgust 2013. – U čarobnom ambijentu Letnje pozornice večeras počinje sedmo izdanje Guarana Lovefesta u Vrnjačkoj Banji. Na glavnoj muzičkoj bini pripremljen je do sada neviđeni laserski spektakl, kao i specijalna šarena scenografija.

Program u okviru muzičke zone počinje u 20 časova nastupom grupe Armuši. Posle njih nastupiće poznati beogradski bend Stray Dogg, dok će grupa ZAA zagrejati publiku za zabavu posle ponoći. Zvezde prve festivalske večeri biće bosanski bend Dubioza Kolektiv, a posle njihovog energičnog nastupa publici će se predstaviti di-džej Jan Nemeček.

Program na Energy stage-u otvoriće di-džej duo BluDeep Nights, a posle njih, jedinstvenim live nastupom publici će se predstaviti di-džej Nemanja Krstić. Tokom prve festivalske večeri za odličan provod biće zaduženi i danski dvojac Desos&Storm, kao i holandski di-žej Gitchell Moore.

GLF prvi dan (3)Pljeskavica i rakija za Kristofera Rudera

Kanadski putopisac i dokumentarista Kristofer Ruder, koji će otvoriti Pringles Cinema zonu stigao je u Vrnjačku Banju. Kako kaže to je njegova peta poseta našoj zemlji i prvi put da posećuje centralnu Srbiju.

“Vrnjačka Banja je prelepo mesto, ljudi su srdačni, a prostor na kome se održava festival je veoma jedinstven. Snimam dokumentarac o festivalu i okolnim gradovima, a cilj mi je da svima u svetu predstavim vašu zemlju i divne ljude u njoj. Kada dođem u Srbiju obožavam da jedem pljeskavice, a pronašao sam odlične u gradu. I rakija vam je veoma dobra”, kroz osmeh je rekao Ruder.

Ljubičasta zona na Guarana Lovefestu

U okviru posebnih projekata Guarana Lovefesta, ove godine organizovana je i “Ljubičasta zona”, čiji su domaćini predstavnici ženskog centra “Milica” iz Vrnjačke Banje. Na zoni će biti predstavljena kampanja pod nazivom „Na čijem je satu naših pet minuta“, čiji je cilj kupovina ultrazvučnog aparata za rano otkrivanje karcinoma. Kupovinom ručno izrađenih ljubičastih satova svi pomažu akciji da se uspori vreme i omogući redovan pregled svih stanovnika Banje.

GLF prvi dan (2)Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji. Tokom sedam godina na festivalu su nastupila neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike, među kojima su Marshall -efferson, Good Groove, Martin Ten Velden, James Zabiela, Noir, Silicone Soul, Gramophonedzie, kao i Darkwood Dub i Darko Rundek. Od 2012. godine festival je proširen na devet novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji.

Aktivnosti UG Lovefest usmerene su i na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalni, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.

Više o festivalu: www.lovefest.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *