Humanitarni koncert Saške Janković u okviru projekta „Seize the Day”

Drugu godinu za redom, međunarodna studentska organizacija AIESEC, u saradnji sa NURDOR-om (Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka), sprovodi projekat “Seize the Day”. Projekat je humanitarnog karaktera i namenjen je deci koja boluju od karcinoma, sa ciljem da im leto bude učinjeno što srećnijim.

Realizacija projekta trajala je u periodu od 1. juna do 31. avgusta 2013. godine i to vreme sa decom su provodili studenti iz inostranstva, koji su doputovali u Srbiju da bi učestvovali u organizaciji ovog projekta. Tokom različitih kreativnih radionica, oni su se trudili da mališanima izmame osmehe i prenesu deliće raznolikosti svojih nacionalnosti, te svojim radom doprinesu celokupnom pozitivnom uticaju. Zajedno sa inostranim studentima koji učestvuju u realizaciji projekta „Život bez granica“, oni su organizovali manifestaciju „Global Village“ u „Ušće Shopping Center“-u, gde su predstavili svoje kulture i običaje kroz hranu, muziku i narodne nošnje, kao i izlete za decu po prestonici, tokom kojih su deca mogla da se razonode u vožnji turističkim vozićem, obilasku Kalemegdana i krstarenju Dunavom.

U čast zatvaranja ovog projekta održaće se humanitarni koncert, 3. septembra 2013. godine, sa početkom u 21 časova, u prostorijama kluba „Danguba“. Posetioci će imati priliku da uživaju u nastupu Saške Janković, mlade pevačice i finalistkinje prestižnog takmičenja “Prvi glas Srbije“. Cena karte je simboličnih 100 dinara, a sav prihod od prodaje karata biće doniran za lečenje dece obolele od raka. Osnovna svrha projekta „Seize the Day“ jeste da ulepša letnji period deci koja boluju od ove teške bolesti, ali i njihovim roditeljima, kao i da podigne nivo društvene svesti o ovom problemu. Studentska organizacija AIESEC sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane da pomognu u ostvarenju ove zamisli i svojim prisustvom na završnom dobrotvornom koncertu uveličaju zatvaranje ovog humanitarnog projekta.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

AIESEC

1 Comment

  1. Kada pogledam (ne bih rekao trud)vec ljubav koju Saska pokazuje kako prema ljudima,tako i prema zivotinjama…sta reci…kada bi se samo estradne licnosti ovako ponasale ova zemlja bi procvetala.I vise nego bravo,Saska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *