Postani junak iz kraja/Postani junakinja iz kraja

Mladi od 14 do 19 godina koji žive u Beogradu imaju priliku da prijave svoj kreativni predlog projekta na konkurs koji je otvoren od 20. avgusta do 22. septembra 2013. godine preko Fejsbuk profila JUNAK IZ KRAJA /JUNAKINJA IZ KRAJA, jednim od programa iz projekta OSVAJANJE BEOGRADA čiji je generalni pokrovitelj Kompanija NIS.

Cilj programa JUNAK IZ KRAJA / JUNAKINJA IZ KRAJA je da srednjoškolci razvijaju kreativno razmišljanje kojim detektuju problem u svojoj okolini ili otkrivaju potrebu u okruženju koja nije zadovoljena, predlažu rešenje ili traže rešenje problema. Ove aktivnosti mogu biti umetničke intervencije, humane akcije pomoći drugima, intervencije za poboljšanje života, ulepšavanje kraja, otkrivanje prostora za male urbane intervencije (estetizacija, sadržaj, humanost). Kroz aktivno učešće mladih u razvoju grada, ovaj dugoročni projekat utiče na razvijanje i prepoznavanje pozitivnog sistema vrednosti.

Najbolji predlozi biće realizovani, a oni koji predlože projekat – specijalnu nagradu! U procesu realizacije, mladima će pomoći Grad Beograd i njegove službe, ali i komšiluk ili opština, kao i mnogobrojne javne ličnosti koje prodržavaju projekat OSVAJANjE BEOGRADA!

Do 10. septembra su u toku i:

–     prijave za TAKMIČENjE SREDNJOŠKOLSKIH BENDOVA. Rok za prijavu je 10. septembar; prvo takmičarsko veče održaće se 14. septembra u 20 časova u dvorištu Pedagoškog muzeja. Veliko finale i proglašenje pobednika održaće se 28. septembra u 20 časova. Nagrada za pobednički bend je besplatna organizacija koncerta u Domu omladine.

–     prijave zainteresovanih za konkurs Remiksovanje muzeja – prilika da mladi stalnu postavku Pedagoškog muzeja prilagode svojim interesovanjima. Ova programska celina nastoji da kroz radioničarski program mlade ljude edukuje o značaju i važnosti muzeja, kao i da ih podstakne da sami postanu kolekcionari i otkrivači svopstvene istorije.

Informacije o programu možete dobiti i na www.facebook.com/OsvajanjeBG, www.twitter.com/OsvajanjeBG, www.osvajanjebeograda.rs.

Kontakt osoba za sve informacije povodom konkursa:
Anja Aranđelović
+381 60 040 00 61
anjaarandjelovic@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *