Želiš da odeš na IT praksu u inostranstvu?

AIESEC stručna praksa je program internacionalne razmene studenata koja se odvija u 117 zemalja sveta, gde studenti završnih godina studija imaju priliku da se lično i profesionalno razvijaju u internacionalnom okruženju kroz rad u struci. U zavisnosti od kompanija i studenata, praksa može trajati od dva do 18 meseci. Za rad u kompaniji, praktikanti dobijaju naknadu čiji je minimalni iznos u visini prosečne plate grada u kojem rade.

Preduslov za odlazak na ovaj tip prakse jeste prethodno praktično iskustvo u ovoj oblasti. AIESEC vam pruža mogućnost da ga steknete kroz dvonedeljni interaktivni kurs  “Develop IT”.

 

“Develop IT” je dvonedeljni interaktivni kurs u okviru projekta “Open IT” studentske organizacije AIESEC koji će biti održan u periodu od 23. septembra do 4. oktobra  u računarskoj sali Katedre za elektronsko poslovanje na Fakultetu organizacionih nauka. Ovaj kurs je namenjen studentima informacionih tehnologija i obuhvataće dve teme: mobilne aplikacije i jQuery sa ciljem da se studentima koji žele da odu na stručnu praksu obezbedi praktično iskustvo i napredni nivo znanja iz ovih oblasti.

Teme mobilne aplikacije i jQuery su izabrane na osnovu istraživanja o alatima i veštinama koji su trenutno najtraženiji na tržistu rada u oblasti informacionih tehnologija. Studenti će biti podeljeni u dve grupe od po 12 učesnika koji će obrađivati po jednu od navedenih tema.

Kurs je namenjen studentima završnih godina studija (četvrta godina i postdiplomske studije), pre svega onima koji bi u narednom periodu želeli da odu na AIESEC stručnu praksu u inostranstvu. Po završetku kursa, polaznicima će biti uručeni sertifikati.

“Develop IT” je deo projekta “Open IT”, koji se ove godine sedmi put održava na Fakultetu organizacionih nauka. Cilj  projekta je povećanje stručnosti studenata informacionih tehnologija pružanjem besplatnih edukacija studentima, kao i njihovo usavršavanje za odlazak na stručnu praksu.

Više informacija o AIESEC stručnim praksama možete naći na sledećem linku: www.aiesec.org.rs/beograd-fon/

Aplikaciju za prijavu za “Develop IT” kurs možete pronaći na sledećem linku: www.aiesec.org.rs/openit-v7-0/

Una Malbašić
otpredsednica za marketing i PR
Mobilni:  062 211 120
una.malbasic@aiesec.net
fon.aiesec.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *