Mladi FON-ovci razvijaju revolucionarnu aplikaciju

Kancelarija za mlade grada Beograda je ove godine raspisala konkurs za prijem u inkubator za razvoj preduzetništva mladih do 35 godina.

Cilj projekta je da se promoviše samozapošljavanje i da se pomoću resursa kojima raspolaže kancelarija pomognu prvi preduzetnički poduhvati sa visokim tržišnim potencijalnom. Tri osnovna domena delovanja KZM (Kancelarije Za Mlade) Gnezdo jesu radni prostor, konsalting i edukacija.

Među onima koji su prošli oba kruga i koji su dobili dva radna mesta sa svojom kreativnom, a pre svega inovativnom idejom su studenti smera Informacioni sistemi i tehnologije prve godine FON-a. Nenad Zarić, Stefan Vujović, Pavle Krivokuća i Lazar Erić su osmislili novu aplikaciju Omniarate u okviru svoje novo osnovane firme Vincerus. Vincerus će imati za cilj da podrži različite ideje osnivača, ali i studenata koji pokažu interesovanje da se uključe u ceo proces.

Sam koncept Omniarate aplikacija bazira se na ocenjivanju različitih sadržaja sa ciljem dobijanja objektivnog mišljenja od šireg auditorijuma korisnika. Ideja je pokrenuta jer se pokazala potreba za aplikacijom koja bi omogućila korisnicima da saznaju mišljenje drugih o sebi, svojim aktivnostima i delima (muzika, video, tekstovi, i sl.) i na taj način unaprede sebe. Ceo koncept uključuje pojedinačne korisnike, firme, nevladine i druge organizacije koje se bave humanitarnim radom.

Pored Kancelarije za mlade grada Beograda, njihovu ideju su podržali i katedra za Organizaciju poslovnih sistema na FON-u, Prelovac media, Mint hosting, kao i veći broj kolega i prijatelja.

Mnogo više o ovoj aplikaciji ćemo imati prilike i da saznamo u narednom periodu, a do tada možemo da ih pratimo na sajtu: http://vincerus.com/.

vincerus1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *