Jedan je KST, žurki je mnogo

Dolaskom nižih temperatura, klubovi počinju da zatvaraju bašte, kako bi posetioce toplo ušuškali i polako spremili za zimski period u zatvorenom prostoru. Od  petka, 11.oktobra,  za ovu sezonu, zvanično je zatvorena bašta kultnog KST-a, a ko je imao želju da provede petak veče uz Dok 7, 357, Bjesove i Kandu, Kodžu&Nebojšu, mogao je upravo tamo da uživa u odličnoj atmosferi koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Bašta je, naravno, bila prepuna, muzika odlična, a energija publike je do kraja svirke bila na najvišem nivou. Svake godine zatvaranje bašte važi za jednu od najboljih žurki u gradu, tako da je i ovaj petak ispunio očekivanja kako publike, tako i izvođača.

Dok 7

Zatvaranje žurke je otvorio Dok 7, punk-rok bend iz Niša. Na Nišlijama je zadatak bio da zagreju i spreme publiku za dalje nastupe, što im je itekako uspelo sa velikom podrškom i odličnom reakcijom cele bašte. Publika nije ni u jednom trenutku prestala da emituje pozitivnu energiju, tako da je ceo nastup prošao sa velikim uživanjem obe strane.

357

Slušaoci su sa velikim entuzijazmom dočekal iovaj crossover bend koji su svojim nastupom digli celu baštu na noge i svi do jednog su slušali hitove. Frontmen grupe Nikola Hadži-Nikolić je u jednom trenutku zatražio od svakog pojedinca u publici da čučne, na šta je ona bez pogovora odgovorila jednoličnim pokretom, kao kad deca igraju “Ringe raja”. Na ovaj način je počela pesma “Jedna je Srbija”, koja je jedna od najvećih hitova ovog benda. Nastup koji je trajao oko sat vremena bio je ispunjen hitovima koji su se nizali jedan za drugim, do poslednje, kad su svi zapevali “Hriste Bože”. Bend je ispraćen dugim aplauzom i ovacijama publike.

Bjesovi

Ovaj bend koji je osnovan krajem osamdesetih godina, na zatvaranju bašte je imao jedan od teatralnijih nastupa. Skakutanje frontmena na bini, jake emocije pretočene u muziku, samo su neke od karakteristika njihovog nastupa. Ako su za dobar rok bend potrebne dve gitare, tri su savršena kombinacija, što su i Bjesovi pokazali. Energiju bašte je i osetio frontmen grupe Zoran Marinković, koji za InterFON kaže da je svaka svirka u KST-u prošla nezaboravno, a da je organizacija svake godine bolja, posećenost veća, a publika je svaki put sjajna. Svoj repertoar su započeli pesmom „Aikido“ a publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom. Tokom celog nastupa pevanje publike zajedno sa Bjesovima nije stajalo.

Kanda Kodža & Nebojša

Na samom počeku nastupa ovog rok-rege-džez benda, kiša je krenula da pada, ali bašta KST-a se nije praznila. Pesma „Štastopojo“ je bila uvod za dalje uživanje uz stare i nove hitove benda kao što su „S.A.T.” i “Danas nebo silazi u grad”. Sve do sitnih sati bašta je bila ispunjena emocijama, osmesima, đuskanjem, a fanovi su se za ovaj put oprostili od benda uz pesmu “Devetiživot”.

 

Dakle, utisak sa zatvaranja bašte se teško može opisati. Jedno je sigurno, a to je da će KST i dalje praviti lude žurke, bilo za otvaranje, bilo za zatvaranje bašte.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *