Studenti iz Evrope oduševljeni turnirom u Beogradu!

Studentski sportski turnir EuroBelgrade 2013, koji se ove godine već treći put održao u Beogradu, je završen. Jedinstvenu priliku da se takmiče u raznim sportovima, ali i da se zabave i nauče više o Srbiji i njenoj kulturi, iskoristilo je preko 500 studenata iz čitave Evrope.  Glavni organizatori događaja su i ovog puta su bili Fakultet organizacionih nauka i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Učesnici su se između 10. i 14. oktobra takmičili u šest sportskh disciplina: futsalu, košarci, odbojci, rukometu, vaterpolu i cheerleading-u. Sve utakmice su se održavale u objektima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, na bazenu Tašmajdan, u salama Republičkog zavoda za sport i hali “Žarkovo” u Košutnjaku.

Pored sportskog dela turnira, za studente je bilo organizovano mnoštvo vansportskih aktivnosti. Kroz aktivnosti Party Pack-a, svi oni studenti koji nisu toliko sportski orijentisani, mogli su da upoznaju naš grad i njegove znamenitosti na sasvim drugačiji način.

Značaj turnira, pored brojnih naturalnih sponzora, kao što su Red Bull, Samsung,  Chips Way, Grand kafa, KBC net, Beogradska Industrija Piva i Turistička organizacija Srbije, prepoznali su i Univerzitet u Beogradu, Kancelarija za mlade gradske uprave grada Beograda, Krovna organizacija Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Beograda.

Studenti iz Evrope su oduševljeni, kako takmičenjem, tako i Beogradom i njegovim načinom života. Veliki utisak na njih, ostavio je i beogradski noćni provod koji je širom Evrope poznat. Detaljnije informacije o turniru, kao i o samim rezultatima možete pronaći na našem sajtu: www.eurobelgrade.org .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *