Seminar o „Web startapima“ na FON-u

U periodu od 28. oktobra do 1. novembra na Fakultetu organizacionih nauka organizuje se seminar o „Web startapima“ u okviru projekta „Open IT“, studentske organizacije AIESEC. Web startapi su ekonomsko-tehnološka oblast koja pokazuje najveći rast i najbolju perspektivu za privredni razvoj u našem okruženju. Ovim seminarom želimo da obezbedimo studentima dobru i besplatnu priliku da se upoznaju sa ovom temom, da steknu osnovna znanja o tome šta su web startapi i kako pokrenuti dobar web startap.

Seminar će trajati pet dana, a pohađaće ga 60 delegata. Okrenut je studentima tehničkih fakulteta, koji su zainteresovani za web startape. Predavanja će držati stručnjaci iz kompanija i nevladinih organizacija, te profesori sa fakulteta. Seminar ima za cilj da studentima podigne svest o ovoj temi, ohrabri ih da istupe iz svoje komfor zone i pokušaju da realizuju svoje ideje.

Svi zainteresovani studenti mogu se prijaviti za seminar do 24. oktobra tako što će popuniti prijavu, koja se nalazi ovde.

Projekat “Open IT” se već sedmu godinu za redom organizuje na Fakultetu organizacionih nauka i sastoji se iz tri dela: dvonedeljni kurs Develop IT“, četvorodnevni seminar o “Web startapima”, i radionica izrade studija slučaja u vezi sa informacionim tehnologijama Case IT“. Cilj projekta jeste pružanje besplatne, dobre edukacije studentima, kao i usavršavanje studenata za odlazak na stručnu praksu.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 124 zemlje, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i  društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Una Malbašić

Potpredsednica za Marketing & PR

mail: una.malbasic@aiesec.net

telefon: 062/211120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *