Kostimi za Noć veštica

Noć veštica nam je pred vratima, željno išćekujemo jubilarni 40. KST-ov prednovogodišnji maskenbal. U međuvremenu drugi klubovi nas zasipaju ponudama za Noć veštica, a svake godine kostimi postaju sve maštovitiji i zanimljiviji. Za one koji nemaju vremena za pravljenje istog, kostim možete naći i u škrinjama u podrumu, gde je dedina uniforma iz II svetskog rata, sa sve ordenjem koje je dobio za “ripanje na tenkovi”( uz ovaj kostim dobijete i priču u stilu ujaka Alberta iz Mućki: “During the war…”), ili jednostavno možete kupiti kostime u radnjama, koje drže naši prijatelji iz daleke Kine.

Uradi sam kostim

Za one koji imaju višak vremena i uživaju u kreativnim “majstorijama” u domaćinstvu, preporučujemo pravljenje kostima. Jedan od najboljih osećaja je posmatranje kako sopstvena kreacija dobija konačan oblik, bilo kostim, bilo asimetrična polica za knjige. Vreme za pravljenje kostima, srazmerno je težini pravljenja istog. Preporučujemo vam par  kostima sa uputstvom za pravljenje, tako da možete ostaviti dobar utisak na maskenbalu, a možda i osvojiti neku od nagrada.

Za muškarce – Wolverine

Jako prost kostim sa malo truda, sve što treba je: majica sa pijace tipa 3 za 100 dinara,  farmerke, tompus i 2×3 kandže, koje možete napraviti od kartona. Pored kostima, potrebno je i malo nabaciti mišićne mase, jer ni Hju Džekmen nije dobio ulogu, samo zato što je dobar glumac, tako da pola sata vežbanja dnevno, i možete jako jeftino proći za maskenbal. Jedini problem je što Wolverine sam po sebi ima bradu, tako da muškarci će zavisno od genetike, moći da puste bradu u užive se u ulogu ovog bradonje. Uputstvo za pravljenje možete naći ovde http://www.instructables.com/id/Wolverine-cosplay-costume/.

Za devojke –  Zombi

Uputstvo za kostim za devojke već godinama ima prosto uputstvo: __________ ovde uneti profesiju, junakinju iz filma/knjige/igrice/pa čak i crtanog filma. Ukoliko želite da privučete pažnju jačem polu, za vreme maskenbala, samo pratite gore napisano uputstvo, nećete pogrešiti. Svim devojkama čija je odeća tokom godine skromna, tj. ne otkriva puno,a koje se za Noć veštica obuku kostim seksi medicinske sestre, učiteljice, crvenkape, sve je oprošteno. Zašto? Zato što i muškarci sve češće dolaze kao transvestiti,a sutradan kao da se ništa nije desilo. Za one devojke koje ne žele da budu portretisane preporučujemo kostim zombija. Malo šminke, malo crvene boje po odeći da imitira krv i eto vam uloge u seriji “The walking dead”. Ukoliko želite napredniji nivo angažovanja i šminke, preporučujemo da bacite pogled na : http://www.instructables.com/id/The-Perfect-Zombie/ ili http://www.instructables.com/id/Custom-zombie-dentures-with-Non-SFX-materials/.

Za parove

Jedan od zanimljivijih izbora kostima za parove jer body-paint Gotye ft. Kimbra u spotu “Somebody that i used to know”, jer kad sami uradite body-paint i kamuflirate se, onda je to neprihvatljivo ponašanje, a ako ste sa dečkom/devojkom onda ste slatki par koji se maskirao za Noć veštica. Ovako nešto zahteva malo više vremena i mirnu ruku za bojenje: http://www.instructables.com/id/Gotye-and-Kimbra-Couples-Costume/. Takođe jako prosti kostimi su Fred i Vilme Kremenko, čije uputstvo za pravljenje možete pogledati na http://www.instructables.com/id/Flintstones-Halloween-Costume/. Pored navedenih, postoji jako mnogo kostima poznatih filmskih parova, uputstva se mogu naći na internetu, potrebno je samo prepustiti se mašti.

Za četvrtak 31.oktobar i petak 1. novembar  zakazano je čak 14 žurki pod maskama, tako da ukoliko se odlučite da idete na neku, nadamo se da smo vam pomogli u izboru kostima, i da ćete uživati u Noći veštica gde god da se nalazite.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *