Svečano otvaranje Škole poslovnih veština

Predavanjem profesora Džona Lenoksa sa Univerziteta Oksford na temu: „Da li je nauka sahranila boga?“, koje je održano 31. oktobra u svečanoj sali Elektrotehničkog fakulteta, otvorena je Škola Poslovnih Veština.

„Postoji obnovljeno interesovanje za ovu temu i za mene kao naučnika i hrišćanina veoma je važno da imam priliku da ljudima objasnim da ne mora postojati kontradikcija između bavljenja naukom i verovanja u boga“ istakao je profesor Lenoks nakon predavanja. Nakon svog izlaganja, profesor Lenoks je, zajedno sa profesorom Jurgenom Spinsom, osnivačem i direktorom instituta nauke i vere iz Nemačke, odgovarao na mnogobrojna pitanja studenata. Otvaranju Škole Poslovnih veština prisustvovao je veliki broj studenata i profesora Beogradskog univerziteta kao i ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i biznisa čija će predavanja uslediti u narednom periodu. Među njima su: Toni O’ Brajan, direktor British council-a, Srđan Đurić, vlasnik agencije Olaf&McAteer, Nele Karajlić, glumac, scenarista i kompozitor. Sledeće predavanje biće održano 14. novembra. Njegova tema biće liderstvo, a održaće ga gospodin Toni O’Brajan.

Projekat Škola Poslovnih Veština nastao je na inicijativu članova Studentske Unije Elektrotehničkog fakulteta. Projekat se sastoji od predavanja najuticajnijih lica iz oblasti kulture, nauke, umetnosti i biznisa, kao i od radionica na kojima će mladi imati priliku da steknu znanje iz veština javnog nastupa, ličnog PR-a, poslovne korespodencije, motivacije, liderstva i poslovne etike. „Cilj nam je da se čuje glas mladih intelektualaca koji itekako imaju šta da kažu i da se vide njihove ideje i načini razmišljanja, kao i da znanja koja steknu mogu da primene gde god da se nađu.“, istakla je direktorka Škole, Marija Jelić. Medijski partner Škole Poslovnih Veština je časopis InterFON.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *