Online alati za uređivanje i obradu slika

Ako ne želite da instalirate program na svom računaru, a imate potrebu da izvršite korekciju vaše slike, to možete učiniti i putem online sajtova za uređivanje fotografija.Izbor alata koji vam u tome mogu pomoći je širok. Koriste se na različite načine, ali svaki od njih će vam omogućiti osnovnu obradu slika.

Befunky – veoma se lako koristi, putem njega možete dodavati tekst na vašoj slici. Osim toga, mozete uokviriti sliku, dodavati oblačiće sa tekstom, kao i razne druge detalje.

06-PixlrExpress-AdjustmentMenu

Pixlr –  ovo je jedan od programa koji predstavlja dobru zamenu za Photoshop. Omogućava brzu izmenu fotografija, kao i dodavanje raznih efekata. Možete povećati izražajnost boja, promeniti pozadinu, dodati neki kratak tekst, ubaciti sliku u neki od ramova i jos mnogo toga.

Fotoflexer – to je sa sigurnošću jedan od najjednostavnijih alata, koje biste mogli da koristite.Fotoflexer ima nešto manje naprednih opcija u odnosu na neke od alata za obradu slika. Međutim, ima osnovne opcije uz pomoć kojih ćete sa lakoćom izvršiti izmenu slika.

Ribbet – on je relativno nov i sasvim je dobar. Interfejs mu je sličan kao i kod Windows-a 8.

Splashup – ukoliko želite da obradite više slika istovremeno, Splashup je pravo rešenje za vas. Radi u realnom vremenu i veoma lako se koristi. Omogućava filterovanje, slojeve, blending i još mnogo toga. Ima i svoj vlastiti format, a takođe je i integrisan na svim najpopularnijim stranicama za deljenje slika.

Lunapic – možda nije popularan kao Befunky, ali nam pruža neke jedinstvene mogućnosti, kao što je brisanje teksta sa slika. On je takođe preporučljiv za one koji vole da koriste neke specijalne efekte ili pak žele da naprave neku animaciju.

Snipshot – ima osnovne funkcije, pregledan je i lako se koristi. On će vam pomoći da zadovoljite potrebu za uređivanjem slika za web, što bi od velike pomoći bilo iweb dizajnerima.Snipshot nudi i Firefox ekstenziju kako biste što lakše i brže mogli da uredite vaše slike.

PhotoshopExpress – skromnija verzija Photoshop-a. Nema numeričkih kontrola za podešavanje nego koristi princip“od ponuđenih varijanti odaberi onu koja ti se sviđa”. Svaka promena koju ste izvršili može se jednostavnim klikom na kvačicu i poništiti. Besplatan je za korišćenje, ali biste prvo morali da se registrujete, a uz svoj nalog ćete dobiti i 2 GB besplatno.

Makeover – pomoću njega možete da obradite svoj izgled i da dodate frizure po želji na slici.

Izvori slikatravisthoughts.com, modmonstr.com 

 

[ratings]

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *