Srbija za mlade i Dom omladine vas pozivaju na ŠMINKENBAL

Srbija za mlade i Dom omladine Beograda pozivaju sve one koji su nekad studirali i one koji studiraju da dočekaju Svetski dan studenata na jedan od najkreativnijih načina ikada u Beogradu i učetvuju u originalnom konceptu zabave otkrivajući nov, veliki i originalni događaj koji dobija Beograd.

Ideja je da se ovaj značajni datum za studente obeleži kroz kreativan izraz mladih, maštovitim oslikavanjem lica, a u samom Domu omladine to će biti omogućeno od strane studenata slikarstva i primenjenih umetnosti.

Međunarodni dan studenata obeležava se u znak sećanja na 17.11.1939. kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su demonstrirali protiv okupacije. Više od 1200 studenata tada je odvedeno u koncentracione logore, a domovi i univerzitet pretvoreni u kasarne. Ovaj dan je simbol borbe za demokratsko obazovanje i društvo.

Šminkenbal je krik slobode koji svaki student može i treba da ispolji kroz svoju kreativnost. Kreativnost je ono što nas pokreće.

Specijalan gost Šminkenbala biće DJ Maria Almeida iz Brazila. Polu-Brazilka, polu-Portugalka, sa trenutnim prebivalištem u Srbiji, di-džej i producent Marija Almeida je jedno od najpoznatijih imena brazilske klupske scene od 2007. godine, kada je krenula kao rezident di-džej i “Go East” projekta: prve žurke u Brazilu isključivo posvećene balkanskim ritmovima. Od tada, nastupala je u mnogim poznatim klubovima u Brazilu, kao i na mnogim festivalima van Brazila, u koje spadaju i EXIT (2010. i 2011.), Dani Brazila (2011. i 2013.), Eko Fest (CG, 2010), Bilkent fest (2011, Turska). Danas, u svojim setovima Marija eksperimentiše sa nizom zvukova, meša brazilske taktove sa balkanskim, izvorne melodije sa elektronskim, tako predstavljajući sjajnu mešavinu ritmova i kultura Balkana i Brazila.

OSLIKAJ SVOJU KREATIVNOST! PRIKAŽI ORIGINALNOST!

DOM OMLADINE, 16. novembar, 21h
Prvi Šminkenbal u Srbiji!

Program počinje od 21 časa, a cena ulaznice od 300 dinara u pretprodaji može se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a do četvrtka 14. novembra, dok će u petak i subotu iznosti 400 din. U subotu se ulaznice mogu kupiti do 22 časa.
Više info na: www.srbijazamlade.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *