You go but Yugo doesn’t

Jedan od prepoznatljivih brendova socijalizma je definitivno jugo. Pravi dokaz trajnosti ovog automobila leži u tome da i dan danas na obukama u auto školama možete polagati na jugu. Znate kako se kaže, ko položi na jugu taj onda može da vozi šta bilo šta. Međutim koliko god kritikovali ovaj automobil ili ne, on je ipak uspeo da ostvari i neke lepe uloge pojavivši se u mnogim filmovima.

dragnet

Dragnet

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, jugo je izvezen na američko tržište i odmah ostvario jednu filmsku ulogu u krimi-komediji ,,Dragnet” koji je izašao davne 1987. godine. Ni manje ni više možemo reći da su njegovi ,,promoteri” bili glavni glumci Tom Hanks i Dan Aykroyd.

mona1

Ko je ubio Monu?

Još jedna veoma popularna kriminalistička komedija u kojoj se naš Jugo pojavio je i film „Ko je ubio Monu?“

Interesantno je da film počinje rečenicom u kojoj kažu da je 1985. godine „Yugo Car Company“ izabrala Verplank da testira svoja vozila. Međutim, zanimljvo je i to da je glavni lik Mona doživela nesreću tako što joj kočnice na njenom jugu nisu radile. Sve u svemu naš jugić je bio rame uz rame Deni Devita i Beti Midler.

Maid in Manhanttan

Služavka na Menhetnu

Sasvim sam uverena da je svaka devojka, žena, odgledala film ,,Služavka na Menhetnu” koji je izašao 2002. godine, a glavnu ulogu je glumila Dženifer Lopez. Možda ste primetili ili niste, ali se baš u jednoj sceni na samo dva minuta i četrdeset pet sekundi pojavio jugo iz 1985. godine.

Nick and Norah's Infinite Playlist'.

Nik i Nora: Veza za jednu noć

Jedan od ,,mlađih” u kojem se pojavljuje naš jugo je „Nik i Nora: Veza za jednu noć.“ Tamo je Michael Cera (,,Juno”) glumio tinejdžera koji ima svoj auto kojim izvodi devojke. „Nažalost“, jedini automobil koji je mogao priuštiti je upravo i naš dragi jugić.

Vcar

Automobili 2 (Cars 2)

Ljubitelji animiranih filmova su imali prilike da pre dve godine uživaju u filmovi ,, Automobili 2″ koji predstavlja nastavak „Automobili”. U ovom filmu se pojavljuje i naš jugo kao antagonista, vođa krimnalne bande. „Šef” kako ga zovu se često kvari i čeka popravku mnogih delova.

Umri muški

Svakako ne treba zaboraviti ni njegovu ulogu u „Umri muški 3.“ Bruce Willis je morao da koristi taj auto u poteri, a kada se zapitao ‘kakvo je to sranje’, Samuel L. Jackson mu je odgovorio da to nije brz, ali je ekonomičan auto. Zar to ne kažemo svi?

 

.

Naravno, ne treba zanemariti ni domaću kinematografiju u kojoj je jugo imao važnu ulogu. Samo neki od njih su „Do koske”, „Doviđenja u Čikagu”, “Klopka”, „Zavet” i mnogi drugi.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *