„Oženiti se, ili ne?“

Pitanje kojim Tatjana Kecman, glumica Kult teatra, otvara svoju predstavu 10:1. Prema Tatjani Kecman “našim muškima je mnogo teže nego ženama” jer su oni tokom celog života mučeni ovim teškim fundamentalnim pitanjem. Sad, mnoge dame pokazale su skepsu prema ovoj konstataciji, pa i neki muški, ali kroz narednih sat i kusur minuta svi do jednog su napustili pozorišnu salu posve sigurni u istinitost ove tvrdnje.

Tatjana Kecman svoju komičnu monodramu započinje odabirom jednog muškog člana publike, koji kao dobrovoljac (a možda i ne) igra ulogu budućeg mladoženje. Ona mu obećava da će mu do kraja ove predstave naći suprugu, tj da će ga do kraja komada „oženiti“. Nakon slikovitog ubeđivanja nežnijih i lepših pripadnika publike da su muškarci uistinu sposobniji od njih, počinje prikazivanje 10 „šarmantnih“ potencijalnih nevesti za srećnog gledaoca. Svaki tip žene ima svoje prednosti, ali naravno i mane, koje na izvanredno humoristički način dolaze do izražaja.

Neverovatne transformacije Tatjane Kecman tokom čitavog performansa, iako naizgled karikirane, ne gube na prirodnosti i ni u jednom trenutku ne ostavljaju publiku ravnodušnom. Takođe, kroz ceo komad ona je u neprekidnoj komunikaciji sa gledalištem, što predstavlja još jednu simpatičnu karakteristiku ove premda male, ali svakako upečatljive predstave. Smeh se prolama kroz čitav teatar, dok publika bukvalno ne može da dođe do daha, a glumica na kraju ipak uspeva da ubedi taličnog neženju da odabere svoju miljenicu.

Ako vas zanima ko je srećna mlada preporučujemo vam da 26. novembra pogledate predstavu „10:1” u Kult teatru kulturne ustanove „Vuk Karadžić”, i nećete zažaliti. A za 300 dinara, koliko je cena karte koju omogućava studentski popust, koje biste inače potrošili na koje piće u kafiću ili da nešto prezalogajite u pauzi između predavanja, možete provesti prelepo veče ispunjeno smehom, a ima li lepšeg načina da se provede vreme nego u smejanju?

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *