Motorola započela rad na projektu “Ara” – Modularni pametni telefon

Većina nas je videla snimak koji je kružio internetom pre nekoliko meseci. Phonebloks, telefon kojem možete da promenite bilo koju komponentu i prilagodite ga sopstvenim potrebama. Prikazana je odlična ideja, ali bez ikakvih tehničkih detalja i izgledalo je kao da od toga u skorije vreme neće biti ništa.

Motorola je nedavno objavila da radi na ovoj ideji vež duže od godinu dana, a o ozbiljnosti projekta govori podatak da je pre nekoliko dana potpisala ugovor o dugogodišnjoj saradnji sa kompanijom 3D Systems, koja će uz pomoć svoje tehnologije 3D štampanja omogućiti pravljenje modularnih delova telefona koji se postavljaju u njegov ram.

device-049458bbcff603e9316248aa02eaeedd

Sada, kada je Motorola objavila da će raditi na projektu “Ara” zajedno sa kompanijama 3D Systems i Phonebloks, samo je pitanje vremena kada ćemo imati prilike da koristimo ove telefone, koji obećavaju dug vek trajanja, kao i mogućnost promene procesora, kamere, ekrana i svih ostalih komponenti koje će biti u prodaji uz ovaj telefon, što predstavlja njegovu glavnu prednost.

phonebloks-560560

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *