Zarada uz pomoć WordPress-a

Ukoliko ste redovan posetilac naše web stranice, već mesec dana možete uživati u novom redizajniranom sajtu našeg, a i vašeg omiljenog časopisa. Kada je reč o web dizajnu u poslednjih nekoliko godina se sve više srećemo sa WordPress-om, kao jednom od olakšica u kreiranju web sajtova.

WordPress sam po sebi predstavlja open-source kod, tj. aplikaciju za objavljivanje blogova, što je bila i njegova primarna funkcija. Vremenom se njegova funkcionalnost razvila u sistem za upravljanjem sadržaja, tako da su kompleksnost i broj dodataka tj “plug-in-ova” povećani. Postoji više načina da se zaradi koristeći WordPress,a jedan od njih je i dizajniranje i prodaja WordPress tema.

Ukratko, WordPress teme diktiraju dizajn i funkcionalnost web-stranice i omogućavaju korisnicima i dizajnerima promenu izgleda web stranica, bez menjanja strukture samog sajta. Premium WordPress teme su one za čije dizajniranje je potrebno mnogo vremena, i kao takve su vizuelno i strukturalno najkvalitetnije,a one se jako dobro mogu unovčiti.

Najposećeniji “marketplace” sajtovi gde developeri prodaju svoje teme su: “themeforest.net” koji je deo envato grupe (povezuje veliki broj marketplace-ova) www.mojo-themes.com” i u poslednje vreme brzo rastući marketplace – “creativemarket.com“. Pored navedenih na kojima se prodaju teme, postoje i drugi kao što je “videohive.net” na kojem se prodaju templejtovi za Adobe After Effects, kao i mnogi drugi gde svako ko želi može unovčiti svoj talenat i kreativnost.

Svaki od ovih sajtova za prodaju tema nudi vam mogućnost da svoje kreacije, bilo WordPress teme, bilo neki svoj dizajn, prodate i pritom zaradite ne tako malo količinu novca. Politika sajtova zavisi od nivoa vaše kreativnosti, ali se svodi na to da što se više vaš dizajn prodaje, procenat zarade koju marketplace vam uzima je manji. U početku je to 50%, a kasnije nakon određenog broja prodaja dobijate sve više novca, tj. marketplace vam uzima sve manji udeo. Tako da svojim napretkom i marljivim radom sebi obezbeđujete bolje mesto na izabranom marketplace-u.

zarada uz pomoc WordPress 1

HB-Themes

Tim, koji su osnovala dva studenta RAF-a iz Beograda krajem 2011. godine, danas broji 3 člana iza sebe je ostavio dubok trag u sferi dizajniranja i razvijanja Premium WordPress tema. Njihovu najnoviju  temu “Bulletpress” možete i videti uživo na našem sajtu, koja i vizuelno i funkcionalno dovodi časopis “InterFON” u konkurenciju sa vodećim internet portalima i časopisima. U saradnji sa našim IT timom HB-Themes nam je omogućio korak napred, i iz fakultetskih novina prerasli smo u ozbiljаn časopis sa odličnim tesktovima i još boljim predstavljanjem istih. Delom zahvaljujući njima posećenost je sada veća, a dizajn sajta nikog ne ostavlja ravnodušnim. Iako malobrojan, tim HB-Themes je iza sebe ostavio 7 Premium WordPress tema i preko 4000 više nego zadovoljnih korisnika. Ovakav rejting doveo ih je do mesta jedinog VIP  autora na “MOJO-Themes” marketplace-u.

Njihova najpopularnija tema je Aegaeus, koja je prodata više od 1500 puta. HB-Themes trenutno radi na velikom projektu koji bi trebao da bude završen krajem decembra.

Za više informacija o HB-Themes posetite njihov sajt: http://hb-themes.com/home/,

Facebook stranicu: https://www.facebook.com/hbthemes,
Twitter: https://twitter.com/HBThemes,
njihov profil na MOJO-themes marketplace-u: http://www.mojo-themes.com/user/brankocee/
ili njihov profil na Themeforest.net: http://themeforest.net/user/HB-Themes.

zarada uz pomoc WordPress 2

HB-Themes kao jedan od mladih i entuzijastičnih timova, pokazao je mogućnost zarade preko interneta koristeći svoje znanje i talenat. Svaki korak koji naprave otvara im nova vrata i nove mogućnosti za širenje svog posla i dalji razvoj karijere. Preuzimanje WordPress-a je besplatno, a dizajn teme zahteva “dobro oko za detalje” i poznavanje HTML-a i CSS-a, jQuery-a i PHP-a, tako da ako imate jedan od ova dva talenata možete da se isprobate u svetu web dizajna i pritom sebi obezbedite sasvim pristojnu sumu novca, i vreme provedeno za kompjuterom unovčite.

Posebnu zahvalnost pri izradi teksta dugujemo Branku iz HB-Themes-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *