Država i CSR

Ambasada Švedske u Beogradu, u saradnji sa Društvom za akademski razvoj, poziva studente Univerziteta u Beogradu da učestvuju u predavanju na temu društveno odgovornog poslovanja, na kome će moći da čuju gostujuće predavače iz Švedske. Događaj će biti održan u 13.30 časova 18. decembra 2013. godine u Profesorskoj sali Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na adresi Kamenička ulica broj 6. Ulaz je besplatan.

Ministarstvo spoljnih poslova Švedske već godinama aktivno radi na društveno odgovornom poslovanju u svetskim razmerama. Značenje CSR-a se može definisati kao odgovornost kompanija za njihov uticaj na društvo. Kako bi kompanije dostigle nivo društvene odgovornosti, potrebno je da u svoje poslovne politike uvrste strategije za rešavanje društvenih, ekoloških i potrošačkih problema, kao i probleme ljudskih prava. Kvalitetna i dugoročna CSR strategija je obostrana nagrada, kako za kompaniju, tako i za državu.

Sa namerom da podrži napore Vlade Švedske u promovisanju švedskih i evropskih vrednosti CSR-a, Ambasada Švedske u Beogradu predstavlja ovaj jedinstven i inspirativan događaj za studente u Srbiji. Studenti sa Fakulteta organizacionih nauka, Fakulteta političkih nauka, Pravnog i Ekonomskog imaće priliku da dobiju uvid u, inače nedostupne, informacije o globalnom razvoju u pogledu veza između države i kompanija na lokalnom nivou.

Istaknuti predavači na ovom događaju biće Nj.E. gospodin Krister Asp, ambasador Švedske u Srbiji, gospodin Bengt E. Johanson, CSR ambasador Ministarstva spoljnih poslova Švedske i gospodin Sasja Beslik, CSR ekspert i šef odgovornog ulaganja i upravljanja Nordea banke u Švedskoj.

Više o predavačima možete pročitati ovde.

Ako ste student Ekonomskog, Pravnog, FON-a, ETF-a ili FPN-a, Ambasada Švedske vam preporučuje da učestvujete u ovom jedinstvenom događaju. Potvrdite svoje prisustvo slanjem mejla na: office@dar.org.rs

Sva pitanja vezana za ovaj događaj možete postaviti na Facebook stranici Društvo za akademski razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *