Novogodišnji koncert irskog plesa trupe „Erin’s Fiddle“

Kraj ove kalendarske godine trupa irskog plesa „Erin’s Fiddle“ proslaviće novogodišnjim koncertom u velikoj sali Doma omladine Beograd, u nedelju, 22. decembra sa početkom u 20 časova. Te večeri ćete na sceni Doma omladine imati prilike da vidite jednočasovni nastup irskih plesača. Ulaznice su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograd po ceni od 200 dinara.

Trupa „Erin’s Fiddle“ nastala je 2006. i trenutno okuplja oko 70 plesača, različitih uzrasta i plesnih nivoa, koji aktivno nastupaju širom zemlje i regiona. Kao svetski priznata plesna grupa učestvuju na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu, na kojima već dve godine postižu zapažene uspehe. Više puta godišne organizuju velike celovečernje koncerte irskog plesa i muzike, koje poseti i do hiljadu gledalaca, a u maju ove godine su premijerno izveli i prvu predstavu irskog plesa na ovim prostorima – „Erindol“. Sarađuju sa mnogim plesačima, muzičarima i drugim umetnicima iz zemlje i inostranstva, a bili su domaćini nekima od najvećih imena u svetu irskog plesa, poput dugogodišnje solistkinje predstave „Lord of the Dance“, Bernadette Flynn.

Novogodišnji koncert u Domu omladine će predstavljati svojevrsnu retrospektivu protekle godine, pa ćete tako na sceni videti ne samo naše najiskusnije i najbolje plesače, već i naše najmlađe polaznike. Uživaćete u njihovom izvođenju kako scenskih, tako i takmičarskih koreografija, ali i poneke scene iz predstave „Erindol“.

Za više informacija se obratite plesnoj trupi na mail: erins_fiddle@yahoo.ie. Takođe, posetite njihov sajt www.erinsfiddle.com, Facebook stranicu https://www.facebook.com/erinsfiddle ili Twitter profil https://twitter.com/ErinsFiddle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *