Prvi Balkanski whitehat WarGame

Nedavno pokrenuta online zajednica, koja se okuplja na forumu balcan-underground.net, u periodu od 23. do 30. decembra 2013 godine, organizovaće prvi whitehat WarGame. WarGame je online takmičenje gde hakeri, programeri i entuzijasti imaju za cilj da pronađu što više propusta i ranjivosti na sajtu.

Cilj takmičenja je, pre svega, zabavnog karaktera, ali i prava prilika da se podigne svest o sigurnosnim propustima i koliko se zapravo malo vodi računa o bezbednosti web aplikacija.

Ovakva hakerska simulacija je odličan trening za sve početnike u svetu IT sigurnosti, ali i profesionalce, kojima je hakovanje zapravo umetnost, jer treba pronaći bezbednosne propuste određene aplikacije ili sajta, bez kršenja zakona na tom putu.

Ovo je prvi put da se organizuje događaj ovakvog karaktera na Balkanu. Važnost i značaj ovakvog događaja prepoznale su i kompanije, pa takmičari mogu očekivati vredne nagrade.

Takmičenje počinje u nedelju 22. decembra 2013. godine i trajaće do 29. decembra 2013. godine  u 23 časova i 59 minuta. Mogu učestvovati svi zainteresovani entuzijasti i profesionalci. Učešće je besplatno.

Način prijave, pravila, nagrade, pokrovitelje događaja, kao i više informacija o samom takmičenju možete pronaći na sledećem linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *