Provod za Novu godinu u poslednjem trenutku

Ostao nam je još pola dana ove godine, određen broj je već krajem novembra uplatio aranžmane, dok su drugi i dalje neodlučni. Šta raditi kada su ti najbolji drug ili drugarica otišli u Amsterdam, drugi prijatelj slavi sa devojkom, a treći je uplatio “all inclusive” u “neko glupo ime” klubu? Postoje više opcija za planove u poslednjem trenutku. Prva je ta da fizikališeš preko leta i jeseni ne bi li i ti uplatio/la Amsterdam, pa da lično i ti doživiš istoimenu pesmu Riblje Čorbe. Druga manje popularna je da se nakačiš drugu i njegovoj devojci i noć provedeš držeći im sveću. Treća opcija dolazi samo ako imaš 35 evra za rezervaciju + 20 za separe + 100 din za jakne + 2000-3000 dinara za strana pića jer, domaća koja spadaju u all inclusive nestaju još u 22h, tako da će kad dođeš do konobara, ponudi ti ono najskuplje jer je to samo ostalo. I naravno treba uračunati i pljeskavicu, jer oragnizatori smatraju da je žu-žu zapravo švedski sto, takođe ne zaboravite taksi, onaj divlji čija je cena vožnje dovoljna da pokrije nedeljnu vožnju legalnim taksi vozilima. Odeću i frizuru nismo računali, jer odeća i frizura traju duže od jedne večeri. Verovatno ste bili pozvani na više mesta i jedna od njih je četvrta opcija.

Christmas tree with presents and fireplace with stockingsKućna žurka

Kod vas kući – nikako (osim ako ne uživate  u čišćenju ili lično poznajete mister Proper-a), kod druga ili drugarice, zašto da ne? Na kućnim žurkama niko nije ostao ravnodušan. Spremite se da vreme provedete uz cugopol, dobru atmosferu i u dobrom društvu. Velika je šansa da ovakvim žurkama ne poznajete sve goste, jer je svako doveo bar po jednog druga ili drugaricu i to može biti problem tj. može biti sukoba u odabiru muzike. Tako da ako vas ortak povede na žurku gde većina ljudi sluša metal, a vi narodnjake spremite se za šutku uz „Smells like teen spirit“ od Nirvane, jer tu pesmu i dizelaši znaju. Sve u svemu dokle god traje žurka imate šansu da nađete nekog sa kim ćete deliti poljubac u 00:00h.

Sa društvom na trgu

Kao što se svake godine održava novogodišnji doček na trgu tako se i ove nove godine organizuje ova manifestacija. Ono što je karakteristično za ovakav doček je gomila pijanih Slovenaca, Hrvata, Crnogoraca, Makedonaca, tj pijane sve nacije SFRJ. Za doček ove godine na trgu nastupaju Nataša Bekvalac, Ceca i Kiki Lesendrić. Loša strana ovakvog dočeka je privremeno oštećenje sluha uzrokovano gomilom petardi koje pucaju svuda oko posetilaca, a dobra strana je odlična amtosfera i novogodišnji vatromet, ko se odluči za ovakav doček sigurno se neće pokajati.

1300457036-2 (2)

Kod ortaka uz PES

Za male pare odličan provod. Ko ne bi voleo da sa Crvenom Zvezdom ili Partizanom osvoji ligu šampiona i to sa najboljim ortakom. Ova višečasovna euforija nekad prevazilazi novogodišnju euforiju, jer finale lige šampiona se ne pauzira. Uz par piva i dobrog saigrača provod je zagarantovan.

 

Kući sa roditeljima

Praznična večera provedena uz porodicu ima i dobre i loše strane, sve je besplatno i piće i hrana, dok god se pomaže ocu u nabavci i majci u mlevenju oraha i mlevenju šećera tj. bilo kojim fizičkim radom. Otac uvek natoči neku domaću rakiju i priča kako se ranije slavila Nova godina. Dok se na televiziji prikazuje film „Sam u kući“ miris spremljenog jela se širi kućom. Posle 12 kreću „kultni“ filmovi koji se i prikazuju i svakodnevno, samo za Novu godinu imaju bolje najave. Za razliku od klubova, kući je švedski sto, zaista švedski sto, pića ima sve dok se toči, što daje utisak all inclusive žurke.

Za koju god opciju se odlučite InterFON Vam želi srećnu Novu godinu!

nova-godina72

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *