Nega kože tokom zime

Nega celog tela tokom zimskog perioda je vrlo značajna, jer hladno vreme može da isuši gornji deo kože. Zbog ovih razloga više pažnje se posvećuje kremama i hidratantnim preparatima. Oni igraju važnu ulogu u regeneraciji kože.

Kako bi sprečili neželjene efekte snega, vetra i kiše, pre svega koristite svakodnevno kapu, šal i rukavice. Umnogome mogu da zaštite Vašu kožu, a pored toga, manja je verovatnoća da ćete se prehladiti. Sama odeća igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja kože, jer je štiti od spoljnih uticaja i zadržava prirodnu vlagu.

Ljubiteljima toplih, predugih tuširanja ili kupanja savetujemo da tu naviku zaborave dok traje zima. Verujemo da vruća kupka prija u minusima, međutim, štetno utiče na formulu vaše kožne sturkture. Tokom tuširanja se prirodna ulja odstranjuju i koža postaje suva i ispucala. Vreme koje provodite kupajući smanjite na najviše pet minuta.

Nakon izlaska iz kade, na celo telo stavite kremu za osveženje kože ili koja sadrži hidratantne sastojke. To može biti i obični losion za telo. Za bolje rezultate preporučujemo preparate koje su na bazi uree ili mlečne kiseline. Intenzivne kreme su jake, guste i masne, one deluju najbolje i najbrže.

Ruke se moraju mazati više puta na dan. Najbolje rešenje je stalno nositi sa sobom kremu i po potrebi je koristiti. Krema koju ste izabrali ne treba da bude skupa da bi bila uspešna. Glicerin pomaže da se voda zadrži u koži.

Hladan i suv vazduh, vetar i niske temperature iritiraju osetljivu kožu. Nagle temperaturne razlike nimalo ne prijaju nežnoj koži, pa se zbog toga zimi češće javljaju problemi, te je potrebno posebnu pažnju posvetiti nezi kože lica. Lice je najosetljivije i najviše izloženo nevremenu. Pre nego što započnete bilo kakav tretman kod kuće, umijte se čistom, mlakom vodom. Nakon toga očistite lice tonikom, koji je posebno namenjen osetljivoj koži. I tek tada možete da nastavite proceduru obnove i regeneracije. Za to Vam je potrebna masna, hidratantna maska i za sam kraj krema za lice.

Bubuljice samo znaju da nerviraju čoveka. Međutim, iako ne možete da izdržite, pokušajte da ih ne cedite. Same će se povući i nestati.

Kosu i ruke perite nežnim šamponima i sapunima. Jaki kozmetički preparati mogu da dovedu do isušivanja i ispucale kože, zato pažljivo odaberite šta ćete koristiti. Koža glave se, tokom hladnog perioda, često peruta. Za ovaj problem koristite šampone protiv peruti koji imaju blagu formulu.

Nemojte zaboraviti ni usne. Labelo je obavezno. Ako želite da svoj odmor provedete napolju ili na planini, svakako koristite kremu za sunčanje.

I jedan plus savet: Pijte puno tečnosti, jer voda čuva vlažnost vaše kože!

Izvor: http://parfemizatebe.com/Set-parfemi.html

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *