Dan bez interneta

Bez panike

originalSvi mi strahujemo da će jednog dana, komšijin wi-fi biti ugašen, jer će nas to odseći od sveta. Obzirom da je jutarnja kafa uz „bleju“ na netu današnjoj omladini nešto najsvetije, nestanak interneta na dan bi svakog studenta izbacilo iz koloseka. Jutranja rutina koja obuhvata ispijanje kafe i listanje facebooka, čitanje novina i gledanje video klipova sa mačkama, bila bi odjednom prekinuta. Prvi savet: Ne paničite! Refleksna reakcija svih nas bi bila ukucavanje „why my internet is not working“, gde dobijate poruku „unable to connect to the internet, please try again.“ Proverite da li ste platili račune za internet, ili ako „pozajmljuete“ internet od komšije proverite da li je nestanak struje uzrok gubitka njegovog wi-fi signala. Ukoliko dobijete potvrdan odgovor upalite Tv i čekajte obaveštenje na nekom od jutranjih programa  nacionalnih televizija.

Očaj

no-internet-connection

Palite televizor i primećujete da je broj kanala opao za pola – opet nešto čačkaju. Pozvali ste prijatelje i proverili ste da li kod njih ima interneta, nakon par poziva shvatate da je problem obimniji nego inače. Zovete internet provajdera koji vas obaveštavaju da su neki radovi u pitanju i da se još uvek ne zna kada će isti biti završeni. Padate u depresiju, jer juče ste odgledali celu sezonu serija, a pritom niste skinuli novu. Filmovi koje imate na kompjuteru ste već odgledali ( i to po nekoliko puta), a filmove na diskovima DVD plejer neće da učita od silne prašine koja se nakupila od retkog korišćenja. Spas od dosade možete pronaći samo u filmovima na TV-u, i to samo ako ste ljubitelj jugoslovenske kinematografije nastale krajem 60-ih i početkom 70-ih godina. Kanal na kojima se puštaju noviji filmovi se dodatno plaća, tako da ta opcija ne dolazi u obzir.

 unplug-disconnect

Preokret

Pronalazite disk na kome piše „Klipovi“ koji ste pozajmili od druga pre šest godina, a još mu niste vratili iako ste bili ubeđeni da taj disk više nije kod vas. Nakon gledanja svih klipova, prelistavate novine i shvatate da internet portali ipak ne objave sve što su objavili u novinama, a opet vesti o rijaliti zvezdama vam ne bodu oči u štampanom izdanju, jer zauzimaju samo deo jedne strane, a ne svaki 5-6 post na vašem facebook profilu.

Savet

Dan bez interneta možete iskoristiti radeći nešto korisno za vas u vaše okruženje. Ako biste odvojili jedan dan u nedelji i taj dan posvetili nekom hobiju, vežbanju ili čak nekoj drugoj aktivnosti. Kvalitet vašeg života bi se znatno povećao.

80370

[ratings]

Izvori fotografija:

http://www.shebytes.com/2012/06/27/life-without-the-internet/

http://www.kotaku.com.au/2012/07/going-without-internet-made-me-worried-about-the-always-streaming-future/

http://www.gorillawire.com/?p=14175

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *