Kajmakoski: “Ovaj trenutak čekam ceo život!”

Daniel Kajmakoski ima 29 godina, rođen je u Strugi u Makedoniji, ali je sa šest godina sa porodicom otišao u Beč, gde i danas živi. Nikada se nije profesionalno bavio muzikom, a poslednje tri godine radi na gradilištu.

Za muziku se nije školovao, ali je svoj talenat razvijao još od detinjstva uz oca koji je svirao harmoniku, dok je gitaru i klavir sam naučio da svira. Do sada nigde nije nastupao, ali je zato komponovao i stvarao svoju muziku. Zanimljivo je da je sarađivao sa Karolinom Gočevom, za koju je napisao i komponovao pesmu “Više se ne vraćaš”, koja je postala pravi hit u čitavom regionu.

Takmičar koji je publiku i žiri “X Factora” još na prvoj audiciji potpuno oduševio svojim glasom, talentom i energijom danas je jedan od finalista koji svakog utorka iznova oduševljava čitav region. Možete pogledati kako je izgledao njegov prvi nastup u ovogodišnjem X Factor-u.

Kako komentarišeš to što si jedan od takmičara koji privlači najviše pažnje kod publike? Šta misiš da publika kod tebe prepoznaje kao X faktor?

Uvek imam veliku tremu pred izlazak na binu, ali na kraju izađem i odradim moj posao najbolje što mogu. Uvek je ta nada u meni velika da se publici svidi to sto ja radim. Ja sam uvek najiskreniji i svoj na bini. Nema tu puno vežbe, jer uvek ja pokušavam da čujem svoje srce šta mi kaže šta je dobro, i mislim da je to uvek najbolji način, a nadam se da je baš to ono što publika vidi.

_DSC0293

Koliko ti je vežba sa mentorom pomogla u dosadašnjem takmičenju?

Mogu da kažem da mi Željko stvarno daje jednu sigurnost i da je odličan mentor, a i ne samo mentor, nego je već postao i moj prijatelj. Ja sam oduševljen njegovim karakterom i sve što se ponekad čuje za njega to apsolutno nije tačno. On radi svoj posao sa puno ljubavi i koncentracije. Ponekad je isto i strog ali to mi baš treba, da mi neko kaže šta bih mogao još bolje da uradim, a ne samo uvek – “Super je sve, super je sve”. On je neko ko zna da kaže – “Pazi na ovo, ovo ti ne valja bolje bi bilo ovako”. Saradnja sa njim je fantastična i baš mi pomaže.

Da li ti teško pada što su pripreme cele nedelje i da li su naporne? Kako se vi zabavljate?

Naravno da je naporno sve to, ali bio bi mislim stvarno greh da se sada žalimo, jer svi smo čekali ovaj trenutak ceo život da dobijemo ovu pažnju, da pokažemo šta znamo, šta možemo. Nema puno vremena za zabavljanje, koristimo naše vreme za vežbe i probe. Inače nam je uvek zanimljivo, znamo da napravimo sami sebi malo slobodnog vremena, ali uveče najviše vremena koristimo da vežbamo.

Ko ti je muzički idol?

Idol? Pa nemam samo jednog, imam toliko mnogo da mi je baš teško da odgovorim na ovo, ali da počnem od jednog mog životnog mentora, a to je bio naravno Toše Proeski. I danas smatram da je najbolji vokal, tj. jedan od najboljih vokala na svetu. Onda da krenem od starih umetnika: Stevie Wonder, Michael Jackson, Boyz II Men, Billy Sweet, Backstreet Boys. Evo ne stidim se to da kažem, ali oni su mi baš dali tu želju da budem pevač, jer sam bio veliki fan. Dina Merlina mnogo volim, slušao sam i Željka Joksimovića – baš njegov prvi album. Zatim, Xavier Naidoo iz Nemačke je veoma dobar, Chris Brown, Ne-Yo, i naravno sjajni Bruno Mars, od njega sada pokušavam najviše da učim.

_DSC0285

Takmičenje ovog tipa mu je poznato od ranije jer se sa 19 godina prijavio za slično takmičenje u Austiriji gde se plasirao među 12 najboljih. Ipak, za “X Factor” se nije prijavio sam, već je to uradio njegov prijatelj, oduševljen njegovim glasom.

U prošloj emisiji Daniel je publiku digao na noge fantastičnim izvođenjem pesme švedskog DJ-a “Wake me up”, a šta je spremio za naredni nastup imaćemo prilike da čujemo za nekoliko dana.

Fotografije sa snimanja X Factor-a možete pogledati ovde, a intervju sa Milenom Tamburić i Tamarom Milanović možete pročitati ovde.

  

Danica Ćosić

Ivana Višnjić

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *