ERIN’S FIDDLE & FUGATO: KONCERT IRSKE MUZIKE I PLESA

U okviru Beogradskog irskog festivala, beogradska trupa irskog plesa „Erin’s Fiddle“ zajedno sa muzičkim ansamblom „Fugato“ iz Zenice održaće jedinstveni muzičko-plesni koncert 13. marta na sceni „Stamenković“ u Ustanovi kulture Palilula, sa početkom u 20 časova.

Jednočasovni koncert će vam dočarati fascinantnu moć modernog i tradicionalnog irskog plesa u kombinaciji mešavine zvuka keltskih pesama i instrumentalnih ostvarenja poznatih plesnih trupa Riverdance i LOTD.

Beogradsku trupu irskog plesa „Erin’s Fiddle“ osnovala je nekolicina mladih entuzijasta 2006. godine, a danas ona broji preko 70 članova različitih uzrasta i nivoa, koji aktivno nastupaju širom zemlje i regiona. Kao svetski priznata plesna grupa, oni takođe imaju pravo da učestvuju na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu, na kojima u poslednje tri godine postižu zapažene uspehe. Do sada ste više puta godišnje imali prilike da uživate na njihovim celovečernjim koncertima irskog plesa i muzike koje je posećivalo i do hiljadu gledalaca.

Erin's.Fiddle_1

Ansambl „Fugato“ dolazi iz Bosne i Hercegovine, a čini ga šest profesionalnih muzičara. Iza sebe ima nekoliko različitih tematskih projekata, a svojim idejama uvek pozitivno iznenadi publiku, ne zadržavajući se nikada u isključivo jednom muzičkom žanru. Ansambl je 2012. godine u Zenici bio domaćin trupi ,,Erin’s Fiddle“, a sada i beogradska publika ima jedinstvenu priliku da uživa u autorskim obradama irskih pesama uz zvuke cipelica za step.

Fugato

Ulaznice za koncert ansambla „Fugato“ i trupe „Erin’s Fiddle“ u prodaji su po ceni od 500 dinara na svim prodajnim mestima mreže „Eventim“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *