Programersko takmičenje – Hackathon

Studenti Računarskog fakulteta organizuju Hackathon, nadmetanje u programiranju u trajanju od 24 sata, pod sloganom “Make web, not war”. Takmičenje je organizovano od strane nezavisnog tima studenata, sa ciljem promovisanja takmičarskog programiranja, pružanja jedinstvenog praktičnog iskustva i povezivanja studenata iz oblasti programiranja.

Reč je o timskom takmičenju studenata, gde će svaka ekipa imati 24 sata da napravi web aplikaciju na zadatu temu. Prijave timova će uskoro biti ponovo otvorene i takmičari će moći da se prijave na zvaničnoj stranici takmičenja, http://www.hackathon.rs, a sam Hackathon će se održati 15. marta 2014. godine na Računarskom fakultetu.

Za svaku ekipu će biti obezbeđen prostor za rad i odmor, kao i neograničene količine hrane i pića u toku trajanja samog takmičenja. Aplikacije će ocenjivati stručni žiri u više različitih kategorija (kreativnost, realizacija, dizajn, funkcionalnost, lakoća korišćenja), a sve članove najbolje plasiranih timova očekuju vredne nagrade.

Pored podrške Računarskog fakulteta, potencijal ovog nadmetanja prepoznale su kompanije Microsoft Development Center Serbia, Devana Technologies (raniji naziv: Prelovac media), Infobip i Belgrade Venture Forum koji su sponzori takmičenja.

Više informacija o Hackathon-u možete saznati na web adresi:

http://www.hackathon.rs/

https://www.facebook.com/HackathonRS

https://twitter.com/HackathonRS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *