Da li ste videli naduvanog zeku?

Riki, džinovski zeka, se pojavio jutros na Trgu Nikole Pašića, sa namerom da najavi i promoviše festival “MAD in Belgrade”, koji se 24. i 25. maja održava u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Akcija se prvo sprovela putem originalnih plakata izlepljenih po gradu sa tekstom: ’’Da li ste videli naduvanog zeku?’’

Ova skluptura, visoka 14 metara, je delo poznatog holandskog umetnika Florentijna Hofmana, a biće u Beogradu tri nedelje. Florentijn Hofman je konceptualni umetnik koji trenutno živi u Roterdamu, a svoje džinovske skulpture pozicionira na javnim mestima širom planete. Njegova do sada najpoznatija skluptura jeste džinovska žuta patkica, baš onakva kakvu su svi nosili sa sobom u kadu. Patkica plovi morima i okeanima od 2007. godine, oblilazeći svetske metropole.

Najveća žurka do sada, „MAD in Belgrade’’, će 24. i 25. maja biti mesto susreta najzanimljivijeg iz noćnog života Beograda i sveta u 48 sati. Na više lokacija nastupiće preko 100 izvođača elektronskog i dance žanra, uz posebne live nastupe.

1974651_825004244183276_1224760283_n

Centralna mesta okupljanja biće dve glavne bine: Mad Dog i Crazy Rabbit bina, postavljene u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. Osim u parku, žurka će biti i na vodi.

Prvog festivalskog dana nastupiće Neneh Cherry, kojoj će ovo biti prva poseta Beogradu! Pevačica poznata po planetarnom hitu „7 Seconds“ dolazi na MAD da predstavi svoj novi album „Blank Project“, nastao u saradnji sa space-jazz duom RocketNumberNine.

Zatim, iste večeri nastupiće i DJ Dixon, berlinski DJ i producent. Na drugoj sceni će biti prisutan i skandinavski elektronski muzičar Lindstrøm, koji je nastupao na svim značajnijim svetskim muzičkim festivalima.

Sledećeg dana na scenu izlazi Tonny Allen, jedan od najvećih afričkih bubnjara, uz pratnju saksofoniste Jimi Tenora. Tog dana, beogradskoj publici predstaviće se i Kelela, zastupnica r’n’b žanra.

Druge festivalske večeri, svoj karakteristični tech-house DJ set izvešće Omar S, zvezda detroitske scene, zatim DJ Krush, zvezda Ninja Tune etikete i virtuozni skreč master za gramofonima, koji dolazi iz dalekog Japana i mnogi drugi; tačnije, preko 100 izvođača nastupiće u 48 sati na Mad in Belgrade, a celu listu izvođača možete pogledati ovde: madinbelgrade.com.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *