EBEC Beograd 2014 – ”Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!”

Ove godine, od 13. do 17. marta na Mašinskom i Tehnološko-metalurškom fakultetu Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje “EBEC Beograd – Beogradski Dani inženjera”. Tokom petodnevnog programa namenjenog studentima svih inženjerskih struka Univerziteta u Beogradu, pored prilike studentima da pokažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući u takmičarskom delu, biće organizovan i edukativni program u cilju širenja neformalnog obrazovanja svakog budućeg svestranog inženjera.

EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) po sedmi put nudi odličnu priliku studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta da u timskom okruženju pokažu, ali i razviju svoje potencijale rešavajući aktuelan i konkretan problem takmičeći se u jednoj od dve kategorije – Timski dizajn i Studija slučaja.

Pobednici na lokalnom nivou kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition) koje će se ove godine održati u Nišu. Potom, pobednici ovog nivoa takmičenja odlaze na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC Final – European BEST Engineering Competition) u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Edukativni program Beogradskih Dana inženjera klasifikovan je u sledeće celine:

“Upoznaj budućnost”  – Predstavljanje kompanijaStudenti će putem prezentacija i razgovora sa predstavnicima kompanija čuti koje su to inovacije i programi koje nude studentima za usavršavanje.

 

“Probudi kreativnost” – Sajam nauke – U cilju promovisanja inženjerskih dostignuća, talentovani studenti i predstavnici naučnih instituta prezentovaće radove iz svojih struka.

 

“Budi uspešan” – BEST Beograd ima za cilj da kroz radionice i treninge poduči studente kako da rade u timovima, unaprede svoje prezentacione veštine, pisanje motivacionih pisama, projekata, ličnih biografija itd.

Organizovanjem inženjerskih takmičenja, BEST Beograd teži ostvarenju jednog od osnovnih ciljeva svog delovanja – obogaćivanju procesa obrazovanja mladih inženjera i promociji društveno relevantnih načina za razvijanje njihovih potencijala.

Događaj će biti otvoren za sve zainteresovane posetioce koji će moći da uživaju u interesantnim ogledima i da prate prezentovanje takmičara, kao i izložbu naučnih radova uz besplatan ulaz.

Za više informacija o samom takmičenju i načinu prijavljivanja posetite sajt www.best.rs/ebec-beograd/ ili Facebook stranicu EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *