Optimizam kao dijagnoza

Beogradska filharmonija, poznata po svojim originalnim i neobičnim sloganima kojima najavljuje nove sezone, i ovoga puta nastavlja u istom maniru. Optimizam kao dijagnoza i kao konstantno stanje duha uvodi nas u novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije.

Koncertna sezona 2014/15 počinje 19. septembra 2014, a završava se dan pre njihovog 92. rođendana, 12. juna 2015. godine. Publika će imati priliku da uživa u 25 koncerata u okviru 5 ciklusa – Klasični, Bizzarte, Bez teksta, Rat i mir i ciklus „Iz šefove kuhinje“.

Klasika je uvek u modi, tako već godinama unazad klasični ciklus je omiljen publici.CiklusBizzarteje baziran na muzičkim delima koja su bila zabranjivana, koja su izazvala velike skandale u momentima kada su nastale, isto tako i na netipične pojave za klasičnu koncertnu scenu. Pored toga, tokom ove sezone, u okviru ciklusa publika je imala priliku da čuje i nesvakidašnje instrumente sačinjene od šerpi, lonca i poklopca, ali i instrumente napravljene od recikliranih materijala. U predstojećoj sezoni očekujemo još više neobičnih dela i muzičkih talenata. Muhai Tang, šef – dirigent Beogradske filharmonije, uvodi nas u „klasičnu kuhinju“ i predstavlja svoje favorite u okviru ciklusa „Iz šefove kuhinje“. Izvesno je da ćemo uživati u izvanrednom programu, s obzirom na to da Tanga krasi besprekorna reputacija u međunarodnim umetničkim krugovima. Kako Muhai doživljava muziku pogledajte ovde:http://www.youtube.com/watch?v=eYgpJ0zGjEc

Note inspirisane literaturom slušaćemo kroz ciklus Bez teksta, a ciklusom Rat i mirpridružujemo se globalnom obeležavanju 100 godina od Prvog svetskog rata.

U oktobru 2014. godine Beogradska filharmonija svoj optimizam preneće i preko Atlantika. Prvi put u istoriji filharmonija odlazi na turneju u SAD! Pod dirigentskom palicom Muhaja Tanga gostovanja u Čikagu, Klivlendu, Vašingtonu, krunisaće koncert u Karnegi holuu Njujorku, 9. oktobra.

Ukoliko vam ponestane optimizma, nedeljna doza vas čeka svakog petka u Kolarcu.

Beogradska-filharmonija-733x292

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *