Ana Kisin – u vrhu srpskog plesa

Ja sam Ana Kisin. Studentkinja sam Fakulteta organizacionih nauka i profesionalno se bavim plesom. Prvi put sam se susrela sa plesom sa sedam godina i od tada ljubav ne prestaje. Živim za to da budem na sceni i da su sve oči uprte u mene.

image (32)

Raznovrsnost i radoznalost su učinili da budem plesač kakav sam danas

Počela sam sa folklorom, bila oduševljena narodnom nošnjom i šminkom sa kojom sam se susrela sa sedam godina, nakon isprobanih raznih sportova. Pronašla sam se u plesu. Kasnije sam se takmičila u latinoameričkim plesovima, spontano sam prešla na hiphop, a uporedo sam trenirala showdance, koji ima elemente baleta. U međuvremenu sam se bavila i salsom i tangom. Nijednom nisam dozvolila da mi ples dosadi jer treniram samo jednu vrstu. Da nisam imala hrabrosti da menjam škole i stilove, možda bih se zasitila i ne bih danas bila gde jesam.

Mnogo puta ples učini da se rasplačem i da se iznerviram, ali lako mi je da idem dalje kada znam da je posao kojim se bavim ono u čemu najviše uživam. Neshvatljivo mi je da neko bude uspešan u nečemu što ne voli.

Svesno moramo da odredimo sebi putanju

Nisam odustala od plesa zbog fakulteta. Naprotiv, odabrala sam FON jer sam znala da će me naučiti kako da izreklamiram i unovčim ono čime se bavim. Studiranje mi je proširilo vidike. Nije lako studirati i baviti se plesom jer uvek neko gubi – gubiš vreme provedeno sa prijateljima i porodicom. Morala sam da odustanem od takmičenja, ali sam nastavila da se bavim komercijalnim plesom, filmovima, reklamama, pozorištem, i tu sam se pronašla.

Plešem da bih bila ispod reflektora

Ples čini da budem drugačija, da budem slobodna. Tako mogu da drugima prenesem svoju energiju. Jako mi znače aplauzi i pogledi drugih ljudi.

Ono što je ples za mene mogu da uporedim sa uživanjem u bilo kom drugom poslu. Pohvala kuvaru za dobro pripremljeno jelo je isto što i aplauz posle nastupa za mene.

image (35)U mojoj glavi ne postoji opcija da ne uspem!

Dešava mi se, kada vidim neke vrhunske plesače, da na trenutak pokleknem i da pomislim kako nisam dovoljno dobra. Ali umesto da odustanem, ja nastavljam da radim na sebi i da napredujem. Shvatim šta treba da promenim na sebi i idem dalje, jer se bojim neznanja i neuspeha. I zaista verujem da ću jednog dana plesati sa Lejdi Gagom ili Bijonse, jer ništa nije nemoguće. Kad sve njih vidiš uživo shvatiš da su oni samo ljudi koji su mnogo radili i imali mnogo sreće.

Kada završim karijeru u Njujorku, osnovaću svoju plesnu akademiju

Njujork je za mene bio kao film. Otišla sam na program razmene Work and Travel, i tamo upoznala ljude koji su me učlanili u Broadway Dance centar. Probala sam razne stilove i to je bilo neverovatno iskustvo.

Jedna agencija iz Njujorka me je zaposlila na par nedelja dok nisam morala da se vratim u Beograd. Zato planiram da kada završim fakultet opet odem u Njujork i probam da svoju plesnu karijeru nastavim tamo – otići ću na velike audicije i nadam se da ću uspeti. A kada steknem iskustvo, možda ću osnovati plesnu akademiju.

FON mi je pored plesa najveći uspeh

Iako mogu da se pohvalim time da sam plesala na Brodveju i sa poznatim facama kao što je Šakira – jedan od navećih uspeha mi je i to što ću ove godine biti diplomirani inženjer organizacionih nauka.

image (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *