Otvoreno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja – Belgrade Business International Case Competition

Na Fakultetu organizacionih nauka svečano je otvoreno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition. Timovi sa 12 svetskih univerziteta će se u okviru BBICC-a suočiti sa realnim poslovnim izazovom, a nakon toga će žiriju predstavitii svoja rešenja, u nedelju 6. aprila.

Vesna.Damnjanovic

Na otvaranju se obratio zamenik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Slobodan Stupar, zatim predsednik Saveta FON-a, prof. dr Aleksandar Marković, kao i direktor takmičenja, prof. dr Vesna Damnjanović. Događaju su takođe prisustvovali partneri i prijatelji BBICC-a.

Prof. dr Stupar je prilikom otvaranja poželeo uspešno takmičenje i lep boravak gostujućim studentima u Srbiji.

Prof. dr Marković je naglasio značaj FON-a kao vodeće obrazovne institucije, koja na ovaj način integriše obrazovanje i privredu. Posebno je istakao zadovoljstvo što je FON po drugi put domaćin jednog ovakvog globalnog takmičenja.

Tokom svog obraćanja, direktor takmičenja prof. dr Vesna Damnjanović je izjavila: „Srećni smo što su u Beograd, na FON, došli studenti prestižnih univerziteta iz celog sveta, kao i što su vodeće kompanije na tržištu Srbije prepoznale značaj BBICC-a kao svetskog takmičenja koje daje podršku razvoju ideja najtalentovanijih studenata.“

Aleksandar.Markovic

Tim studenata sa Fakulteta organizacionih nauka će, pored uloge takmičara, biti i u ulozi domaćina, a takmičiće se timovi sa još 11 svetskih univerziteta. Među učesnicima su: Univerzitet Kalifornija – Berkli, autralijski univerziteti Melburn i Kvinslend, kanadski univerziteti Sajmon Frejzer i Mc Gill, prošlogodišnji šampioni i vice šampioni Nacionalni univerzitet Singapur i Univerzitet Tamasat, kao i predstavnici Evrope, Biznis škola Kopenhagen, BI Norveška biznis škola, univerzitet Mastriht i Porto.

Poslednjeg dana takmičenja studenti će imati priliku da u dva navrata predstave svoja rešenja pred kompetentnim žirijem koji čine menadžeri i konsultanti vodećih kompanija. Od dvanaest rešenja žiri će izabrati tri najbolja. Ovako prestižno takmičenje FON je dobio nakon uspešno organizovanog prošlogodišnjeg BBICC-a 2013, kao i na osnovu rezultata koje su studenti ovog fakuteta ostvarili na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *